default-image

Ένα Ταξίδι Αλλιώς από τους Hippo στο κηποθέατρο

Πολιτισμός
Ένα Ταξίδι Αλλιώς από τους Hippo στο κηποθέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Διεθνής Ομάδα Hippo» παρουσιάζει το παραμύθι «Ένα Ταξίδι Αλλιώς» την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου.

Αναμειγνύοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου (physical theatre), μουσικού βαριετέ, ακροβατικών και ποικίλων άλλων εκφραστικών μέσων, η ομάδα Hippo δημιουργούn μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών! Το θέμα της παράστασης είναι η αυτογνωσία και ο σεβασμός προς τους άλλους. Κατά τη διάρκεια της παράστασης παρακολουθούμε τις περιπέτειες μιας γάτας που έχοντας πέσει θύμα κοροϊδίας, προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και να σταθεί στα πόδια της. Ξεκινάει λοιπόν για ένα μεγάλο ταξίδι, ένα ταξίδι αλλιώς, κατά το οποίο μπλέκει σε διάφορες ευφάνταστες περιπέτειες.

Μετά το τέλος της παράστασης μέσω της εφαρμογής του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education), δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μοιραστούν την εμπειρία τους. Στόχοι του δράματος είναι να αναστοχαστούν την ιστορία και να διαπραγματευτούν τα νοήματα του έργου, να αναλάβουν ρόλους και να δημιουργήσουν αυτοσχεδιαστικές σκηνές, να εκφράσουν σκέψεις και να προτείνουν δικές τους λύσεις.

Το Εκπαιδευτικό Δράμα παροτρύνει τα παιδιά να αναπτύξουν δημιουργική σκέψη χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα και φωνή) και να κατανοήσουν την έννοια του αλληλοσεβασμού, μέσα από το παιχνίδι. Μέσα σ' ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας προβάλλονται έννοιες όπως συλλογικότητα και αλτρουισμός κι έτσι τα παιδιά διασκεδάζουν, αλλά συγχρόνως σκέφτονται, επιχειρηματολογούν και ωθούνται σε δημιουργική ανάλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   

Παίζουν: Φώτης Δούσος , Χριστιάννα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης

Κείμενο: Hippo Theatre Group

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων Εκπαιδευτικού Θεάτρου: Hippo Theatre Group, Αλίκη Πάτσου, Καλλιόπη Φύκαρη

Σκηνικά - Kοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Τατιάνα Μύρκου

Σκηνοθεσία- μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας ΗΙΡΡΟ:

Η ομάδα Hippo ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια "avant-garde" αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

 Έχει 7 παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

 Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια:

Παιδαγωγικό Τμήμα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας στα πλαίσια του φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» 2011, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης, Ονειρούπολη Δράμας. Σε δημοτικά σχολεία σ' ολόκληρη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού Voice (it)- Λευκωσία, 2013 και σε δημοτικά σχολεία σ' όλη την Κύπρο.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ

Σε ελληνικά και κυπριακά παροικιακά σχολεία στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αγγλίας και της Ουαλίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Σε ελληνικά σχολεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου

Σε ελληνικά σχολεία στις μεγαλύτερες πόλεις της δυτικής και της ανατολικής ακτής (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες).

Σε ελληνικά σχολεία του Τορόντο και του Μοντρεάλ.

Σε ελληνικά σχολεία της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ.

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας.

Διάρκεια παράστασης: 45΄

Διάρκεια παιχνιδιού: 15΄

Συνολική διάρκεια: 60΄

Είσοδος: 6 ευρώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News