Πολιτισμός

Οι Μουσικές της Κρήτης στην Πύλη Βηθλεέμ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου συνδιοργανώνει, με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, τη 2η τετραήμερη Συνάντηση «Οι Μουσικές της Κρήτης» στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος αυτού του τετραημέρου είναι, να παρουσιαστούν στο κοινό, μουσικές και μουσικοί από όλες τις περιοχές της Κρήτης.

• Α' Μέρος (Συνέδριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, Λεωφόρος Πλαστήρα): Καθημερινά, 18:00 έως 21:00, Ομιλητές θα παρουσιάζουν θέματα ιστορίας της Κρητικής μουσικής, καθώς και ευρύτερου κοινωνιολογικού, ανθρωπολογικού και μουσικολογικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κρητική μουσική. Οι ομιλητές είναι καθηγητές Πανεπιστήμιων, εθνομουσικολόγοι, μουσικολόγοι, γνωστοί μουσικοί, ερευνητές, συλλέκτες οπτικοακουστικού υλικού Κρητικής μουσικής κ.ά.

• Β' Μέρος (Συναυλίες, στην Πύλη Βηθλεέμ, Λεωφόρος Πλαστήρα): από τις 21:30 έως 00:00, θα παρουσιαστούν από μεγάλο αριθμό μουσικών, έργα που αποδίδουν τη μουσική φυσιογνωμία διαφόρων περιοχών της Κρήτης, αλλά και δημιουργίες συγκεκριμένων μουσικών προσωπικοτήτων που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο της Κρητικής μουσικής.

Σχόλια