Πολιτισμός

Η δισκογραφική επιστροφή του γητευτή του λαούτου

Η τέχνη  της μουσικής δεν είναι σιωπηλή... Αναζητά τον διάλογο των στίχων, την αποδοχή των συναισθημάτων.

Με αυτό το τρόπο ο δεξιοτέχνης του λαούτου Χρήστος Στιβακτάκης μας εξηγεί γιατί σπάει τη σιωπή του μετά από χρόνια και επιστρέφει με 15 ολοκαίνουριες δημιουργίες, 15 νέες διαδρομές ανοιχτές για να τις διαβούμε.

Η άκρη της σιωπής

Οι στιχουργοί που συμβαδίζουν με την τέχνη του και αυτή τη φορά είναι όλοι τους εκλεκτοί κρατώντας μια σχέση  εμπιστοσύνης στο χρόνο μαζί του Πόπη Νικηφόρου, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Φρόσω Γιατρομανωλάκη, Ύβα Κουμαντάκη, Γιώργης Καράτζης, Παναγιώτης Κάββαλος, Γιώργης Σαριδάκης.

Ενώ μουσικά τον συνοδεύουν οι:

  • Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης: Κιθάρες (ακουστική, φλαμέγκο, μπάσο)
  • Σοφία Παπουτσάκη: Κλαρίνο
  • Νατάσα Άνινου: Φλάουτο, πίκολο
  • Ισίδωρος Παπαδάκης: Τσέλο

Σημαντική ήταν και η συμβολή στο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα του Μάκη Διακουμάκη ''NOZZE'' στις Φωτογραφίες και στο σχεδιασμό εξωφύλλου: Left Graphic

Διανέμεται από την Cretaphone

Η άκρη της σιωπής είναι ένα ακόμα δισκογραφικό διαμάντι ενός μουσικού που όσοι συνειδητά ακούνε κρητική μουσική δεν χρειάζεται συστάσεις.

Με πατέρα πρωτοχορευτή και αδέλφια αυτοδίδακτους μουσικούς ήταν σαν φυσική εξέλιξη ο Χρήστος Στιβακτάκης να διαπρέψει στο καλλιτεχνικό χώρο του νησιού κ όχι μόνο.

Μετά το "παντός καιρού" το διπλό cd του  "Από  χρυσάφι και φωτιά" και πάνω από 30 δισκογραφικές του συμμετοχές ήρθε "Η άκρη της σιωπής" σαν προπομπός μιας σειρά νέων τραγουδιών, μιας  και η δισκογραφική του πρόταση δεν σταματάει εδώ. Λόγια που παντρεύονται  κυρίως με τον ήχο του λαούτου και δένουν αρμονικά με άλλα μουσικά όργανα που ο ίδιος περίτεχνα χειρίζεται.

Επιμέλεια: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια