Πολιτισμός

Στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης ο Διοικητής του ΟΑΕΕ

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης "Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών" επισκέφθηκε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κ. Δημήτρης Τσακίρης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του Οργανισμού κ. Ηλία Καγιαυτάκη.

Ο κ. Τσακίρης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εξελικτική πορεία της κρητικής τέχνης από τον 15ο αιώνα μέχρι τα τέλη της οθωμανικής κυριαρχίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τις κορυφαίες μορφές της κρητικής τέχνης, τον Άγγελο Ακοτάντο και τον Μιχαήλ Δαμασκηνό, σημαντικά έργα των οποίων εκτίθενται στο Μουσείο.

Ο κ. Τσακίρης ενημερώθηκε και για τα υπόλοιπα εκθέματα που αντικατοπτρίζουν τη θρησκευτική και κοινωνική ιστορία της Κρήτης και πιστοποιούν την ανάπτυξη των τεχνών που συμπορεύτηκαν με τη ζωγραφική, όπως είναι η ξυλογλυπτική, η αντιγραφή χειρογράφων, η χρυσοκεντητική, η εκκλησιαστική μεταλλοτεχνία και η λιθογλυπτική.

Το ενδιαφέρον για το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης αυξάνεται διαρκώς και οι συλλογές του προσελκύουν όχι μόνο ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε η περίφημη Κρητική Σχολή κατά τους τελευταίους αιώνες της Βενετοκρατίας. Το Μουσείο, που κατά γενική ομολογία αποτελεί κόσμημα για το Ηράκλειο και για την Κρήτη, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Στη κεντρική φωτογραφία οι κ. Τσακίρης και Καγιαυτάκης με την επιμελήτρια του μουσείου κ. Έφη Ψιλάκη.

Σχόλια