default-image

Έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Βουζουνεράκη

Πολιτισμός
Έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Βουζουνεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινούμενος σε απόλυτα αφαιρετικές διαδρομές, ο Μιχάλης Βουζουνεράκης στη σειρά «Reflections», η οποία φιλοξενείται στο Ostria Resort & Spa (Ιεράπετρα, Καθαράδες, Κρήτη, Ελλάδα) από τις 08 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει 18 μοντερνιστικά, βιολογικών διαστάσεων, γλυπτά εν είδει στοχασμού που καταγράφει την έως τώρα πλαστική του πορεία.

Με έκδηλο το ενδιαφέρον του για την οργανική ύλη, αξιοποιεί τη διαφορετικότητα της υφής και πειραματίζεται με μεικτές τεχνικές, όπου το μάρμαρο και η πέτρα επενδύονται αρμονικά με φύλλα χρυσού. Έτσι, δίνει μινιμαλιστικές συνθέσεις όπου το ρεαλιστικό συγχωνεύεται με το σχηματικό και το τελικό αποτέλεσμα επιφορτίζεται με ένα συμβολικό νόημα.

Η μανιέρα που υιοθετεί, στηριζόμενος σε αρχιτεκτονικής λογικής και αυστηρότητας κυλινδρικές δομές, του επιτρέπει να προχωρήσει σε πλαστικές διατυπώσεις όπου οι καμπύλες φόρμες και η αίσθηση της γεωμετρίας σηματοδοτούν την υφολογία του η οποία αναδύεται μέσα από τις δυναμικές -κυβιστικές, φουτουριστικές και κονστρουκτιβιστικές- γραμμές της πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα.

Ως αποτέλεσμα, οι μορφές που φιλοτεχνεί -ακόμη και οι πιο αντικειμενικά αναγνωρίσιμες- είναι αφηρημένα ρυθμικά και έντονα εκφραστικά συμπλέγματα τα οποία προχωρούν σε μια κατάκτηση του χώρου με άξονες-κατευθύνσεις και καμπύλες-παραβολές μεσα από το εκλεκτικιστικών τάσεων λεξιλόγιό του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News