default-image

Άλλο ένα Matala Festival πέρασε στην ιστορία (photos)

Κρήτη
Άλλο ένα Matala Festival πέρασε στην ιστορία (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα ξέφρενο πάρτι, και με τον ξεχωριστό Κωστή Μαραβέγια να δίνει το δικό του σόου επί σκηνής, παρασύροντας στους ιδιαίτερους ρυθμούς του το κοινό, έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία του τριήμερου Matala Festival. Ένα φεστιβάλ που και φέτος δικαίωσε κάθε προσδοκία, και αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Γης...

Διασκέδαση και νοσταλγικές μνήμες αποτέλεσαν και φέτος τη χρυσή πετυχημένη συνταγή του φεστιβάλ-θεσμού, "γεμίζοντας" τις καρδιές και τις ψυχές των επισκεπτών και των διοργανωτών...

Το φεστιβάλ και φέτος δικαίωσε κάθε προσδοκία, και αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Γης.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πλήθος κόσμου άρχισε να καταφτάνει στη θρυλική παραλία των Ματάλων για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα λίγες ώρες πριν τη μεγάλη έναρξη του θεσμού.

Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και μοναχικοί ταξιδιώτες, Έλληνες και ξένοι, συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ ενώνει όλους τους ανθρώπους χωρίς κανένα ίχνος διάκρισης.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι το Παρασκευής. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δεν έλειψε το body και face painting για όσους ήθελαν να ζωγραφίσουν το σώμα τους και το πρόσωπό τους.

Το σήμα έναρξης για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού έδωσαν δυναμικά στις 5 το απόγευμα οι "Alone Together" ανεβαίνοντας στο Cave Stage. "Σκυτάλη" πήραν οι "Soul Fire", και αμέσως μετά ο Billy Merziotis και οι "After Hours" ταξίδευψαν το κοινό σε rock 'n' roll και blues μελωδίες.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε με θέρμη ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ενώ δεκάδες βεγγαλικά φωταγώγησαν το βραδινό ουρανό των Ματάλων, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα!

Μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 10 το βράδυ, την εμφάνισή τους στην κεντρική σκηνή των Ματάλων έκαναν οι εκρηκτικοί "Koza Mostra".

Το κλείσιμο της πρώτης βραδιάς του φεστιβάλ έκανε ο αγαπητός σε όλους Φίλιππος Πλιάτσικας... Ο άνθρωπος που το όνομά του έχει ταυτιστεί με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα, τους "Πυξ Λαξ", αποθεώθηκε από το κοινό κατά την εμφάνισή του στη σκηνή...

Αξέχαστο Σάββατο

Μια αξέχαστη βραδιά περίμενε το κοινό και το Σάββατο.

Στην κεντρική σκηνή του Festival ανέβηκαν αγαπημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία!

Τη βραδιά άνοιξε το συγκρότημα "Crossroads the band", ενώ ακολούθησε το συγκρότημα "Kulamacus The Band". Τη σκυτάλη πήραν οι "Sgt. Pepper's Beatles", ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με τη συναυλία των "Onirama" και την παρουσία του Tonis Sfinos!

Με απίστευτη διάθεση και γεμάτοι όρεξη, οι "Onirama" δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, ενώ τα χειροκροτήματα, οι φωνές αλλά και ο χορός δε σταματούσαν ούτε για μια στιγμή, με τον κόσμο να τους αποθεώνει.

Με την προσέλευση του κόσμου να καταγράφει νούμερα τα όποια το φεστιβάλ δεν είχε γνωρίσει ποτέ ως τώρα, στην κεντρική σκηνή ανέβηκε ο ανεπανάληπτος Tonis Sfinos. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης των Ματάλων, σε συνεργασία με τους "Playmates", την τσαχπίνα παιχνιδιάρα Λόλα και τη δίμετρη καραμελένια Μόνικα τραγούδησαν μαζί αξέχαστες επιτυχίες των '60s, '70s και όχι μόνο, ανεβάζοντας τη διασκέδαση στα ύψη!

Νεαροί, μεγαλύτεροι, ξένοι αλλά και ντόπιοι απόλαυσαν τη ζεστή καλοκαιρινή βραδιά, ενώ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι επισκέπτες είχαν κατακλύσει την παραλία απολαμβάνοντας το μπάνιο τους...

Ιδανική "αυλαία"

Χθες, τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, το θερμόμετρο ανέβηκε από νωρίς στα ύψη και όχι μόνο λόγω καύσωνα!

Οι "Pulse", ένα πενταμελές αγγλόφωνο alternative rock σχήμα, ξεσήκωσαν τους φίλους της ροκ μουσικής μέσα από ένα ξέφρενο πάρτι στην παραλία των Ματάλων. Σκυτάλη, κρατώντας τη διασκέδαση στα ύψη, πήραν διαδοχικά οι "Shade & the Soul Gig", οι "The Moka Band" και οι "Dub Pistols", ένα από τα κορυφαία punk & ska act συγκροτήματα, που ήρθαν απευθείας από Λονδίνο.

Η "αυλαία" του τριήμερου φεστιβάλ έπεσε εξίσου εντυπωσιακά όπως και είχε ανοίξει. Στην κεντρική σκηνή ανέβηκε ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος με τις πολλές μουσικές επιτυχίες στο ενεργητικό του ξεσήκωσε το κοινό, "κλείνοντας" με τον καλύτερο τρόπο το φετινό φεστιβάλ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News