Πολιτισμός

Με επιτυχία η "Αλληλουχία χρωματικών αντιθέσεων"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 7 μ.μ., τα εγκαίνια της 28ης Ομαδικής έκθεσης έργων των μαθητών της Σχολής Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Α. Κουμαντάρου-Γιατράκη, με τίτλο "Αλληλουχία χρωματικών αντιθέσεων". Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου, τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους.

Ξεχωριστή η παρουσία του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και του καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Γ. Κρασανάκη, πεφωτισμένοι αμφότεροι και αξιόλογοι καθοδηγητές!

Εκθέτουν 110 μαθητές μας μικροί και μεγάλοι και τα έργα τους είναι σε σύνολο 214, ποικίλων τεχνικών και θεμάτων. Παρουσιάζονται επίσης 32 κατασκευαστικές μακέτες και 22 εκμαγεία μορφών.

Τα έργα των μαθητών μοιάζουν με τα αλωνισμένα στάχυα που απέδωσαν χρυσούς καρπούς, αποτέλεσμα σωστής φροντίδας και επιμελημένης δουλειάς. Στο λιοστάσι της τέχνης, ο μοχλός της έμπνευσης, κινεί τους χειρισμούς των ατέρμονων σκέψεων και εικόνων, φέρνοντάς τες βήμα προς βήμα, στο τελικό στάδιο της υλοποίησης.

Δουλεύοντας και δημιουργώντας με την τέχνη, γίνεται ο καθαρμός της ψυχής μας απ' όλους αυτούς τους παρασιτικούς βλαβερούς παράγοντες, που δεν παύουν να μας εμβολίζουν καθημερινά, φθείροντας τον ψυχισμό και την αυτοεκτίμησή μας. Η δημιουργία είναι το καλύτερο γιατρικό, το μεγαλύτερο ίαμα των αιώνων. Δίνει αξία στη ζωή μας και όσο γινόμαστε θαμώνες της, τόσο μας ανεβάζει στο βάθρο της επιτυχίας.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γιατράκη με τίτλο "Απόηχοι σκέψεων", το οποίο απέσπασε το διεθνές βραβείο αρθρογραφίας 2015 από την INTERNATIONAL ART ACADEMY.

Σχόλια