Πολιτισμός

Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Θοδωρού

Tο πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην νησίδα των Αγίων Θεοδώρων o δήμος Χανίων, η ενορία Αγ. Μαρίνας, η τοπική κοινότητα Αγ. Μαρίνας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας "Τα Θεοδωρού", ο σύλλογος επιχειρηματιών Αγ. Μαρίνας και η ποδοσφαιρική ομάδα «Γρανίτης» Αγίας Μαρίνας.

Η προσπάθεια γίνεται σε ετήσια βάση και είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο οι Δημότες των Χανίων όσο και οι επισκέπτες - τουρίστες - προσκυνητές το υπέροχο νησάκι με τη μεγάλη οικολογική σημασία και τον σημαντικό ρόλο του στην διάσωση του προστατευόμενου κρητικού αίγαγρου. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νησίδα γίνεται προσπελάσιμη μόνο για εκείνη την ημέρα.

Οι μετακινήσεις για την νησίδα θα ξεκινήσουν από τον 2ο μόλο της Αγ. Μαρίνας (πίσω από το Φαρμακείο) 07:00 το πρωί, το πρώτο πλοιάριο και το τελευταίο θα είναι στις 13:00 το μεσημέρι για την νησίδα. Η επιστροφή από τη νησίδα προς την Αγ. Μαρίνα. θα είναι το αργότερο στις 15:00 το μεσημέρι. Επίσης τις ίδιες ώρες θα αναχωρεί πλοιάριο από το λιμανάκι του Πλατανιά.

Το εισιτήριο για την μεταφορά των προσκυνητών προς και από την νησίδα είναι 5,00 ευρώ στο σύνολο ενώ η μεταφορά των παιδιών μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

Στον εορτασμό θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χανίων .

Σχόλια