Πολιτισμός

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής μουσικής και χορών

Το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών πραγματοποιείται από 6 έως 9 Ιουνίου στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί Στέφανος Τσιάμος και Κατερίνα Λιναρίτη o Διευθυντής Γιώργος Κουράκης, ο υποδιευθυντής Φώτης Φωτάκης, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Σύμφωνα με τους οργανωτές περίπου 35 συγκροτήματα θα συμμετέχουν στο τετραήμερο φεστιβάλ και την πρώτη βραδιά θα πραγματοποιηθεί καντάδα με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.  Η δεύτερη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο δάσκαλο (Δ/ντή του 1ου Δημ. Σχ. Αγίου Νικολάου) Δημήτρη Σγουρό μεγάλο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής. Η τρίτη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Μανόλη Βάρδα δάσκαλο και μεγάλο μαντιναδολόγο.

Την τέταρτη βραδιά θα γίνει γλέντι με τη συμμετοχή συγκροτημάτων  (Aντώνης Μαρτσάκης, Μανόλης Αλεξάκης, Ζαχάρης Μελεσσανάκης, Ψαρογιώργης, Ψαραντώνης, Ηλίας Χορευτάκης, Δημήτρης  Μπετίνης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Κωστής Σαριδάκης, Daulutte κ.α.).

Στόχος του φεστιβάλ η στροφή των νέων στην παραδοσιακή μουσική, στους χορούς, η μελέτη της τοπικής ιστορίας-λαογραφίας και η γνωριμία με μεγάλους Κρητικούς καλλιτέχνες. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν στην  είσοδο του σχολείου τρόφιμα που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες ενώ θα ενισχυθεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγ. Νικολάου.  

Σχόλια