Πολιτισμός

Στο Ηράκλειο το "πάντρεμα" κρητικής και αζέρικης μουσικής

"Πάντρεμα" ήχων και μελωδιών της κρητικής και αζέρικης μουσικής, χορού, θεάτρου, κουκλοθέατρου και παντομίμας στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην Κρήτη την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης".

Στο Ηράκλειο συνεχίζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με «πάντρεμα» της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής με την Αζέρικη παραδοσιακή μουσική με την συμμετοχή Κρητικών και Αζέρων καλλιτεχνών.

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση πολιτών έχουν πραγματοποιηθεί ήδη συναυλίες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, ενώ σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα δοθεί συναυλία στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, οργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με τους Δήμους Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Σητείας. Οι συναυλίες ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου στη Σητεία στο Φρούριο Καζάρμα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:Rashad Ahmadzada, Shanin Alkhazov, Chinara Mammadova, Elnara Mammadova, Ulviya Piraliyeva, Aydan Guliyeva, Lina Mammadova, Rauf Zeynalov, Javid Allayarov,Kamal Nuriyev, Ogtay Sharifov, Nijat Aslanov, Iqbal Aliyev, Rahim Rahimov, Javid Ibrahimov, Gurban Masimov, Γιάννης Παπατζανής, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Δημήτρης Σιδερής, Γιώργος Ζαχαριουδάκης.

Σχόλια