default-image

"Πάντρεμα" κρητικής και αζέρικης μουσικής

Κρήτη
"Πάντρεμα" κρητικής και αζέρικης μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πάντρεμα" ήχων και μελωδιών της κρητικής και αζέρικης μουσικής , χορού , θεάτρου, κουκλοθέατρου και παντομίμας στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στη Περιφέρεια τον Πρέσβη Ραχμάν Μουσταφάγιεφ ανακοίνωσε, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας Αντίπα Σηφάκη, και του συνεργάτη του πρέσβη Κώστα Καραμεσίνη, την πραγματοποίηση τεσσάρων συναυλιών με την συμμετοχή καλλιτεχνών από το Αζερμπαϊτζάν και καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής και χορευτών από 1-4 Ιουνίου σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Φρούριο Φιρκά, 2 Ιουνίου στο Φρούριο Φορτέτσα, 3 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, 4 Ιουνίου στη Σητεία στο Φρούριο Καζάρμα στις 21:00 το βράδυ.

Στις δηλώσεις τους ο Πρέσβης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, με ξεχωριστή βαρύτητα την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας με τον αγωγό φυσικού αερίου TAP που διέρχεται από τη χώρα μας.

Αανακοίνωσαν ακόμη τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου για την ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και στο τουριστικό τομέα.

Το Αζερμπαϊτζάν ενεργειακός ρυθμιστής

«Το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί ενεργειακό ρυθμιστή, και η χώρα μας στρατηγικά συνεργάζεται μέσω του TAP. Σήμερα, ειδικότερα όσον αφορά τη Κρήτη, ενισχύουμε την συνεργασία με την ανταλλαγή πολιτισμικών εκδηλώσεων, ενώ στο επόμενο διάστημα σε συνάντηση που θα γίνει με την εμπορική ακόλουθο του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας, θα εξετάσουμε το πλαίσιο ενίσχυσης των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων αλλά και περαιτέρω ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας στη συγκεκριμένη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρέσβη Ραχμάν Μουσταφάγιεφ για την αγάπη που δείχνει έμπρακτα για την Ελλάδα και την Κρήτη, καθώς τα τελευταία χρόνια επιλέγει το νησί μας για τις οικογενειακές του διακοπές.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης  Ραχμάν Μουσταφάγιεφ ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία επεσήμανε την στρατηγική ενεργειακής συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες, τονίζοντας την ανάγκη για διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ανοιχτοί για συνεργασίες στο τουρισμό

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την σύσφιξη των συνεργασιών. Είμαστε ανοιχτοί για συνεργασίες στο τουρισμό, στο εμπόριο, στην επιχειρηματικότητα. Η Κρήτη αποτελεί για εμάς ένα αγαπημένο νησί και εξετάζουμε το πλαίσιο διεύρυνσης των επαφών μας με την Περιφέρεια Κρήτης» είπε χαρακτηριστικά ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν.

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης με την πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊζάν.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News