default-image

Η φίλη μας, η Αστρονομία στα Σάββατα με τους Επιστήμονες

Πολιτισμός
Η φίλη μας, η Αστρονομία στα Σάββατα με τους Επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η φίλη μας, η Αστρονομία» είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Σάββατα με τους Επιστήμονες.

- Ποια είναι η θέση μας στο σύμπαν;

- Τι βρίσκεται στο νυχτερινό ουρανό;

- Πού πάνε τα άστρα την ημέρα;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Συζήτηση με θέμα: «Η φίλη μας, η Αστρονομία»  με τον  κ. Καρακωνσταντάκη Άγγελο, φοιτητή του τμήματος Φυσικής, την κ. Τρανταφυλλάκη Κατερινιόβη, φοιτήτρια του τμήματος  Φυσικής και τον κ. Ρήγα Θάνο, φοιτητή του τμήματος Επιστήμης Υλικών, όλοι μέλη της Αστρονομικής Ομάδας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

12:00-14:00: «Ένας ονειρεμένος πλανήτης».Φτιάχνουμε το δικό μας πλανήτη και πλάθουμε φανταστικές ιστορίες για τα πλάσματα που τον κατοικούν. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00: «Μικροί αστρονόμοι εν δράσει».Ανακαλύπτουμε το σύμπαν συμμετέχοντας σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00: Βάζουμε στον κόσμο μας «καπέλο» και φτιάχνουμε το δικό μας ηλιακό σύστημα με χρωματιστό ζυμάρι (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

12:00-14:00: «Παρατηρούμε τον ήλιο!» με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων που θα τοποθετηθούν στο Βοτανικό κήπο του Μουσείου (δραστηριότητα για όλους).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28814

Facebook :  Natural History Museum of Crete - Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News