Πολιτισμός

Έρχεται ο δεύτερος Παιχνιδομαραθώνιος από τους ΑΤΑΧΤους

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10 π.μ. θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο ο δεύτερος Παιχνιδομαραθώνιος από το εθελοντικό σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης και ο μαραθωνοδρόμος Παντελής Καμπαξής.

Η εκδήλωση έχει δύο βασικούς στόχους. Πρώτον, να προάγει τον εθελοντισμό μέσω του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και ως αποχαιρετιστήριο των παιδιών που επρόκειτο να παρακολουθήσουν την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, προς το Δημοτικό σχολείο. Η μέρα αυτή, θα είναι γεμάτη με ομαδικά παιχνίδια, σύγχρονα και παραδοσιακά, μουσική, χορευτικές επιδείξεις, νερά και κολατσιό! Η δράση αυτή είναι καθαρά φιλανθρωπική, χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τα παιδιά και τους γονείς που θα παρευρεθούν εκείνη την ημέρα. Θα γίνεται όμως συλλογή τροφίμων, ειδών υγιεινής και καπακιών.

Καλούνται όλα τα παιδιά της έκτης δημοτικού, να παρευρεθούν στις 5 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο και ώρα 10:00 π.μ. για μια όμορφη και διασκεδαστική ημέρα γεμάτη παιχνίδι και βραβεύσεις από γνωστούς αθλητές!

Το εθελοντικό σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου είναι:

? Η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

? Η φροντίδα αδέσποτων ζώων και

? Η φροντίδα του περιβάλλοντος

ενώ, τους τελευταίους 5 μήνες στηρίζουν μηνιαίως κυρίως, αλλά καμιά φορά και δύο φορές το μήνα, περίπου στις 40 άπορες οικογένειες, προσφέροντάς τους, τρόφιμα, μαγειρευτό φαγητό και είδη υγιεινής.

Σχόλια