default-image

Rupture Περσεφόνη: Παράσταση χορού στον Άγιο Νικόλαο

Πολιτισμός
Rupture Περσεφόνη: Παράσταση χορού στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση χορού με γενικό τίτλο «Rupture Περσεφόνη» παρουσιάζεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο στις 21:00 το βράδυ.

Δύο εαυτοί, του φωτός και του σκότους, ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ελάχιστη αναπαράσταση, στη διαχωριστική γραμμή της φωτοσκίασης, σε μια Περσεφόνη.

Το RUPTURE Περσεφόνη είναι μια σόλο παράσταση που ερευνά το θέμα της διάσπασης της ύπαρξης, το μοίρασμα ανάμεσα σε δυο τόπους, την εκούσια ή αναγκαστική εξορία και τους φραγμούς που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην πορεία μας.

Αν η Τέχνη υμνεί το σημείο τομής του ανθρώπινου και χθόνιου με το άγνωστο, το υπέρτατο και το υποχθόνιο, πώς δύναται ο άνθρωπος να ισορροπήσει πάνω από τέτοιες αβύσσους; Η Περσεφόνη, η θηλυκή τούτη ύπαρξη, στέκει αιώνια ανάμεσα σ' αυτούς τους κόσμους. Μετακινείται ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ακροβατεί ελεύθερα μέσα σε αυτή τη διαίρεση προσπαθώντας να ισορροπήσει στις δύο αυτές πολικότητες. Ταγμένη να καταδύεται και να ανέρχεται...

RUPTURE Περσεφόνη. Μια περιήγηση στις αντανακλάσεις του ανθρώπινου τοπίου.

Η γυναικεία ταυτότητα και φύση στο πέρασμα των χρόνων και στην πορεία της εξέλιξης των ιδεών έχουν εμπνεύσει επανειλημμένα την μέχρι τώρα χορογραφική μου έρευνα. Η Περσεφόνη, είναι ένα σύμβολο κίνησης μεταξύ κόσμων, είναι η προσωπική μου περιήγησή στις αντανακλάσεις των σκοτεινών τοπίων του Ανθρώπινου πάνω στο μύθο του Θεϊκού.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στα ακόλουθα φεστιβάλ: Ackerstadt Palast/ Βερολίνο, Ramallah Contemporary Dance Festival/ Παλαιστίνη, Solo Dance Festival Gdansk/ Πολωνία, 5th Bonner International Solo Festival/ Βόννη, Dance Fest Ακροποδητί/ Σύρος, Tatavla Sahne/ Κωνσταντινούπολη.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch, Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstal κ.α. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας κ.α. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος και performer και παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού και χορογραφίας ανά τον κόσμο.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Rupture Περσεφόνη

Παράσταση χορού

Χορογραφία, ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου

Μουσική: Mario Sammut

Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος

Ώρα 21.00

Είσοδος: 10€ Καν. - 8€ μειωμένο & ανέργων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News