default-image

Μαρία Κοπανάκη- Ανδρέας Παπαδάκης Live

Πολιτισμός
Μαρία Κοπανάκη- Ανδρέας Παπαδάκης Live

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μια υπέροχη μουσική βραδιά ετοιμάζονται να μας χαρίσουν η Μαρία Κοπανάκη και ο Ανδρέας Παπαδάκης.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, η Μαρία με την αισθαντική της φωνή με τον Ανδρέα στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν σε μια μουσική διαδρομή με λατρεμένα τραγούδια σύγχρονα ή μη, αναμενόμενα μα και απρόβλεπτα, στο Μήλον Της Έριδος.

Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την εποχή του Χατζιδάκι μέχρι την πιο σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία. Γινόμαστε όλοι μια παρέα και μοιραζόμαστε μουσικές και συναισθήματα.

Η Μαρία Κοπανάκη και ο Ανδρέας Παπαδάκης

Η Μαρία Κοπανάκη εξ Ιεραπετρας Λασιθίου ορμώμενη, μεγάλωσε υπό τους ήχους της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Οι δοξαριές της λύρας του πατέρα της, όξυναν τα μουσικά της ένστικτα καλλιεργώντας την αγάπη της για το τραγούδι. Αποφοίτησε από το Τει Ηρακλείου με το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού.

 Ασχολήθηκε για πέντε χρόνια με το ραδιόφωνο και από το 2007 δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου σαν ηθοποιός. Ως αυτοδίδακτη με έντονο ταπεραμέντο εκφράζεται με πάθος μέσα από τη μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι.

Στιγμές από πρόβες

Ο Ανδρέας Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στα 8 του ξεκινάει 10χρονες σπουδές στο Μινωικό Ωδείο σε πιάνο και ανωτερα θεωρητικά. Μετά το σχολείο συνέχισε με Bachelor in Music στο Univeristy of Bangor στη βόρεια Ουαλία και μεταπτυχιακό MSc για σύνθεση Media στo Univeristy of Herfordshire.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο, αρμόνιο και φωνητική. Κάνει ζωντανές εμφανίσεις και παράλληλα συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

Κρητική για το δίδυμο Κοπανάκη - Παπαδάκης

Παρασκευή βράδυ.Χάνδακος.

Κόσμος που πηγαινοέρχεται. Για μερικούς τελειώνει η βραδιά, για άλλους τώρα αρχίζει.

Στον αριθμό 71, πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό.   

Η πράσινη πόρτα δε σε προϊδεάζει γι' αυτό που σε περιμένει. Κι όμως, αρκεί να σταθείς για λίγο, ν' αφουγκραστείς τα γέλια και τις συζητήσεις. Φίλοι και άγνωστοι, μόνοι και παρέες, περιμένουν την αφορμή που θα τους ενώσει.Μόνο που δεν ξέρουν πως, η αφορμή αυτή, έχει ήδη βρεθεί.

Ώρα 9.30.

Το φως χαμηλό. Οι συζητήσεις υποχωρούν στον ήχο του πιάνου, έπειτα παύουν στον ήχο της φωνής

Η «Ελένη» της Χαρούλας και του Θάνου, «Η Σουλτάνα η Φωφώ», τα λαϊκά της Βίκυς, ένα «Παράπονο», η Άλκηστις για τα «Ανθρώπων έργα» και πόσοι ακόμα.  Αυτό, που άνθρωποι άγνωστοι γίνονται μια παρέα, που ενώνονται οι φωνές και συναντιούνται τα βλέμματα. Που ο καθένας μοιράζεται το πρόβλημα, το γέλιο, την απογοήτευση, τη χαρά του, ότι έχει.

https://www.youtube.com/watch?v=TTbCDkn6tmY Στιγμές από πρόβες

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο.   

 Όμως η Μαρία Κοπανάκη και ο Ανδρέας Παπαδάκης το έχουν καταφέρει τόσες φορές!         Η φωνή, τα τραγούδια, χάνουν όλη την αξία τους χωρίς την αγάπη και το μεράκι.         

  Χωρίς την ψυχή.

Αν λοιπόν, τύχει και περάσεις αυτή την πόρτα κάποιο βράδυ, παρατήρησε.          

 Πόσο λίγα χρειάζονται για να νιώσουμε τόσα πολλά.

  Κι όταν δυναμώσουν τα φώτα στη σκηνή, κι ακουστούν φωνές και μελωδίες, μη ξεχάσεις ν' αφεθείς.                                                                                                                                              Όπως ακριβώς το είπε κι ο Στέλιος.

«Άκου και μη μιλάς».

Βούλα Δημητράκη

22/04/2016   για το live στο ΔιαRτηρητέο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News