default-image

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στη Φορτέτσα

Κρήτη
Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στη Φορτέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες από το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στη Φορτέτσα.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα της εκκλησίας Τιμίου Σταυρού στη Φορτέτσα, η θεατρική ομάδα του ΚΕ.ΚΟΙΦ.-Α.Π.Η Φορτέτσας θα παρουσιάσει την κωμωδία ''Τα ξεφτέρια'' (διασκευή του Σμυρνιωτάκη Ι.) στα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Η υπόθεση της παράστασης εκτυλίσσεται σ' ένα σχολείο παλαιότερης εποχής και αναφέρεται στην τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γέφυρα Επικοινωνίας Γενεών: Ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων…» την Παρασκευή  3/6/16 στις  10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των μελών της επιτροπής & των ομάδων Θεάτρου - Χορωδίας του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ στο 20ο & 56ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ηρακλείου της περιοχής Αλάτσατα.

Με τη δράση «Aς παίξουμε όπως παλιά...» οι ηλικιωμένοι θα μεταφέρουν μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν, βιώματα, συναισθήματα και θα παρουσιάσουν στα παιδιά τα παιχνίδια που οι ίδιοι έπαιζαν όταν ήταν παιδιά.

Σε μια εποχή στέρησης αλλά δημιουργικής αξιοποίησης της φαντασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας όπου τα παιδιά αντλούσαν ικανοποίηση και διασκέδαζαν πραγματικά μέσα από το παιχνίδι στις γειτονιές.  Με την υλοποίηση της δράσης οι ηλικιωμένοι επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά χαρά, ψυχαγωγία αλλά και εναλλακτικές λύσεις, χρήσιμες στις συνθήκες που σήμερα βιώνουμε.  

Η δράση θα εμπλουτιστεί από την παρουσίαση της  κωμωδίας "Τα ξεφτέρια" (διασκευή Σμυρνιωτάκη Γιάννη) από τη θεατρική ομάδα του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ - Α.Π.Η.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News