Πολιτισμός

Τόσο ταλέντο μαζεμένο… σε μια εκδήλωση!

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή παρουσίαση βιβλίου του 23ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο "Θράκη - Κρήτη: Η παράδοση στο πιάτο και στο λόγο".

Εξαιρετικά ήταν τα παιδιά με τις ερμηνείες τους, τις μαντινάδες και τους χορούς τους. Με πολύ κέφι και μεράκι είχαν ετοιμάσει μια υπέροχη εκδήλωση που τα είχε όλα, δε σε άφηνε να βαρεθείς λεπτό, ακόμη και βιντεάκια μας είχαν ετοιμάσει, μπήκαν στη κουζίνα γιαγιάδες και μαμάδες παρουσιάζοντας έτσι Κρητικά παραδοσιακά πιάτα με βοηθούς τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης!

Γονείς, μαθητές, αλλά και τοπικοί φορείς συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή. Αξιοσημείωτα ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου που τίμησε την εκδήλωση, ενώ τόνισε την συγκίνησή του για τα παιδιά και πόσο ευτυχισμένος αισθάνθηκε για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους!

Η εκδήλωση τα είχε όλα από μουσική χορό θέατρο γνώση και πολιτισμό! Αξιόλογες προσπάθειες εκπαιδευτικών και μαθητών που αξίζουν χίλια μπράβο!

Έκλεψαν τα βλέμματα οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που φάνηκε να το ευχαριστήθηκαν πολύ περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι θα αφήσουν την χρονιά και το σχολείο τους με τις καλύτερες αναμνήσεις…

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της Δ/ντριας του Σχολείου κ. Ειρήνης Βιδάκης, «ήταν μια συλλογική δουλειά όλων των συναδέλφων, όπου υπάρχει συνεργασία και διάθεση για δημιουργικότητα και προσφορά για το συμφέρον των παιδιών, γίνονται θαύματα».

Μα πόσο ωραία περάσαμε όλοι εμείς που παρευρεθήκαμε, συγκίνηση γέλιο και πολλή χειροκρότημα ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικράτησαν! Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης πραγματοποιούσε παρόμοια εκδήλωση… Γνωρίσαμε μέσω φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο τους μαθητές του 9ου Σχολείου και τις παραδοσιακές συνταγές τους. Αυτό, όμως, που μας έκανε εντύπωση ήταν το χιούμορ των παιδιών που εναλλάξ μιλούσαν με ατάκες και προτάσεις Κρητικές και Θρακιώτικες τιμώντας έτσι την ντοπιολαλιά του κάθε τόπου!

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και οφείλουμε να τους μεταδώσουμε τα ήθη τα έθιμα τις αξίες του τόπου μας, αλλά και τη συνεργασία και την ομαδικότητα αυτό το μήνυμα πέρασε από τη χθεσινή εκδήλωση η οποία βέβαια πήγε και ένα βήμα πιο πάνω, αφού κατάφεραν να μονιάσουν δύο πολιτισμούς της Ελλάδας μας και τα παιδιά συνεργάστηκαν με άψογο τρόπο   και ας μην ήταν από την ίδια πόλη!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και στους διοργανωτές της εκδήλωσης που με την καρδιά τους μίλησαν και ευχαρίστησαν όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα τους και τους βοήθησαν για την τελική υλοποίηση της εκδήλωσης!

Μπράβο σε όλους καλή σταδιοδρομία στους μαθητές μας και στην επόμενη με το καλό...!

Tης Αναστασίας Μπιτζιλέου

Σχόλια