default-image

Γ. Μακράκης: Ο φωτογράφος των Playmobil

Κρήτη
Γ. Μακράκης: Ο φωτογράφος των Playmobil

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Μακράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, σπούδασε Γραφιστική στην Αθήνα και έπειτα από 13 χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει και να ανοίξει το γραφείο του «Α2 graphic design workshop» με βάση το Ηράκλειο. Πρόσφατα εγκαινίασε την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα με θέμα την καθημερινότητα του γαλαξιακού στρατιώτη Stormtrooper από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars.

Συνέντευξη στη Μαριεύα Καρκανάκη

Πως προέκυψε η ιδέα φωτογράφησης ενός παιδικού ήρωα σε καθημερινές στιγμές;

Τα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας έχουν από μόνα τους μια συναισθηματική φόρτιση . Επιστρέφοντας στην Κρήτη, ψάχνοντας στο παιδικό μου δωμάτιο ανακάλυψα τα playmobil που έπαιζα μικρός και θέλοντας να κάνω κάτι με αυτά άρχισα να τα φωτογραφίζω βάζοντας τα κάνουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Είναι μια μικροσκοπική εικόνα των ανθρώπων και της κοινωνίας . Δημιουργείς μια ιστορία απόλυτα ρεαλιστική απλά σε μικρότερη κλίμακα .

Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο ήρωα ως πρωταγωνιστή των φωτογραφιών σου;

Tο γεγονός πως ο stormtrooper πίσω από την άκαμπτη παγερή λευκή στολή του κρύβει έναν άνθρωπο μου κέντρισε την περιέργεια να επιχειρήσω να σκιαγραφήσω την αθέατη καθημερινότητά του, να αποκαλύψω κρυφές πλευρές μέσα από πιο προσωπικές στιγμές του, να απομυθοποιήσω τον χαρακτήρα του με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι.

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις μέσα από τις φωτογραφίες σου;

Μου αρέσει να "φωτίζω" απλές καθημερινές στιγμές που μπορεί να περνούν απαρατήρητες μέσα στην πίεση και το τρέξιμο της μέρας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω, πως πολλές φορές ψάχνοντας τα μεγάλα η κυνηγώντας την επιτυχία μας ξεφεύγουν πράγματα που είναι ουσιαστικά και μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο άνθρωποι.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Δεν μπορω να σας αποκαλύψω ακόμη τα επόμενα σχέδιά μου, ο άξονας που κινούμαι πάντα είναι να ασχολούμαι με τα πρ'αγματα που μου αρέσουν και αν αυτά αφορούν περισσότερο κοσμο με μεγάλη μου χαρά να τα μοιραστώ μαζί του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News