default-image

Ο μίτος της Αριάδνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Κρήτη
Ο μίτος της Αριάδνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου και θα περιλαμβάνουν:

1.      Εγκατάσταση ομοιώματος μινωικού κατακόρυφου αργαλειού.

2.      Εγκατάσταση παραδοσιακού αργαλειού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την τέχνη της υφαντικής από υφάντριες όλων των περιοχών της Κρήτης. 

3.      Προβολές ταινιών μικρού μήκους με θέμα την παραγωγή  και επεξεργασία των νημάτων λιναριού, μεταξιού και μαλλιού, τη συλλογή των βοτάνων και την βαφική τέχνη  (φυτική και ορυκτή), την προετοιμασία του νήματος, τα εξαρτήματα του Αργαλειού, τα σχέδια και τις τεχνικές ύφανσης.

4.      Διαλέξεις και συζητήσεις με θέματα σχετικά με την υφαντική.

5.       Εκπαιδευτικά προγράμματα.

6.      Θεματικές ξεναγήσεις

Οι  επισκέπτες των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια σπάνια εμπειρία μύησης στην υφαντική τέχνη από τα μινωικά μέχρι τα νεότερα χρόνια και να ζήσουν από κοντά την τέχνη του χειροποίητου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News