Πολιτισμός

Το ΔΗΠΕΘΕΚ στο Ηρώδειο με την "Αριστοφανιάδα"

Πρεμιέρα στο Ηρώδειο με την παράσταση "Αριστοφανιάδα" θα κάνει στις 11 Ιουλίου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ). Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ συμπεριελήφθη για μία ακόμη χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ανάμεσα σε πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Θα ακολουθήσουν στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα περίπου 55 παραστάσεις.

Η "Αριστοφανιάδα" είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη, στηριγμένη σε μια άποψη της ομάδας "ΙΔΕΑ".

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς, παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του, και... το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Συντελεστές: Δραματουργική επεξεργασία-σύνθεση κειμένων: Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Αθηνά Μουστάκα) και ο Δημήτρης Ζούγκος. Σκηνοθεσία-μουσική: Κώστας Γάκης, Sound Designer - Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου. Σκηνικά-κοστούμια: Ξανθή Κοντού. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος και Θάνος Τοκάκης.

Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Σχόλια