Πολιτισμός

"Αμήν" της Αλκιόνης Βαλσάρη στο Ηράκλειο

Η νέα παράσταση Αμήν της Αλκιόνης Βαλσάρη έρχεται στο Νυν και Αει την Παρακευή και το Σάββατο 20-21 και 27-28 στης 22:00 .

Το έργο διαδραματίζεται την περίοδο που η χώρα οδεύει προς την καταστροφή. Ο πατέρας Ευλόγιος κι ο αδελφός Τριαντάφυλλος μαζεύουν τους εναπομείναντες πιστούς (το κοινό της παράστασης δηλαδή) στην κατεστραμμένη εκκλησία κι ετοιμάζονται για τον εσπερινό.

Ο Ευλόγιος, όμως, καταπίνει τα ψυχοφάρμακα δέκα-δέκα, ταλαιπωρείται από τις σεξουαλικές και όχι μόνο νευρώσεις του, νομίζει ότι τον καταδιώκουν οι πάντες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει και παραισθήσεις.

Κατά τον ίδιο όμως, πρόκειται για οράματα, μια που είναι σίγουρος πως είναι ο εκλεκτός του Θεού κι έχει την αγιοσύνη στο τσεπάκι.

Ο ταλαίπωρος Τριαντάφυλλος απ' την άλλη, αγνός, αγαθός και γεμάτος αγάπη προς κάθε τι γύρω του, σπάει τα νεύρα του Ευλόγιου αλλά προσπαθεί να ικανοποιήσει τα «ιερά» καπρίτσια του όσο καλύτερα μπορεί ώστε να εκτελέσει το θείο έργο του. 

Δεν είναι εύκολο όμως. Γιατί αν κι ο Ευλόγιος είναι σίγουρος ότι γνωρίζει την Αλήθεια, μέσα από τα οράματά του του παρουσιάζεται μια άλλη αλήθεια, αυτή της εμπορευματοποίησης της πίστης, της υποκρισίας, του μίσους και της εκμετάλλευσης.

Ο Ευλόγιος σιγά-σιγά κλονίζεται και μένει ο πιστός βοηθός του να κουβαλήσει το βαρύ φορτίο της αγάπης.

Σκηνοθεσία: Σάπουντζάκης Χρόνης

Παίζουν: Δομηνικος Ταβερναράκης, Χρονης Σαπουντζακης, Γιαννης Ξυστρακης.

Σχόλια