Πολιτισμός

Οι Les Enfants de Pigalle στις Ημέρες Ρεθύμνου

Ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με επίκεντρο το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και με σκοπό να αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία και την πολιτιστική παράδοση της πόλης αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό του δυναμικό έχει ξεκινήσει στο Ρέθυμνο. Το φεστιβάλ "Ημέρες Ρεθύμνου" οργανώνεται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης και άλλους φορείς, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο-Μάιο, στο Ρέθυμνο και φιλοξενεί καλλιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 18 Μαίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει με τους Les Enfants de Pigalle, ένα κουαρτέτο αποτελούμενο από τέσσερις μουσικούς, που αναβιώνει την αυθεντική Παριζιάνικη Swing μουσική, από τις δεκαετίες του '30 έως και του '60.

Ο Γάλλος ιδρυτής του σχήματος, Remi Cavat, δημιουργεί το σχήμα 'Les Enfants de Pigalle', σε ελληνική παράφραση 'Τα Παιδιά του Πειραιά', επηρεασμένος από το ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι. Οι Les Enfants de Pigalle είναι ένα κουαρτέτο που αναβιώνει Swing Parisien, alternative musette.

Ο γάλλος τραγουδιστής Remi Cavat οδηγεί τη μπάντα του σε έναν αυθεντικό γαλλικό ήχο, επιλέγοντας τα αγαπημένα του τραγούδια από το παριζιάνικο πρόγραμμα (Charles Trenet, Jacques Brel, Edith Piaf, Mistinguette, κλπ).

Μαζί με οι φίλοι του Χάρη Σταυρακάκη στο ακορντεόν, τον Κωνσταντίνο Κλάγκο στο κοντραμπάσο και το Χρήστο Τζέρπο στα τύμπανα, ψάχνουνε τον παλιό ήχο του Παρισιού και έναν φρέσκο τρόπο να τον παρουσιάσουν στο σημερινό κοινό. Αναβιώνοντας το valse musette και το swing φτιάχνουν ένα πρόγραμμα μοντέρνο και χορευτικό.

Remi Cavat, κιθάρα, φωνή
Χάρης Σταυρακάκης, ακορντεόν
Κωνσταντίνος Kλάγκος, κοντραμπάσο
Χρήστος Τζέρπος, τύμπανα.

Eίσοδος: Ελεύθερη

Χώρος: Αύλειος χώρος Αγίου Φραγκίσκου
Ωρα: 21:15

Σχόλια