default-image

Πλούσιο αφιέρωμα στον Γαλλικό πολιτισμό

Πολιτισμός
Πλούσιο αφιέρωμα στον Γαλλικό πολιτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού πραγματοποιείται από σήμερα 16 έως 20 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου με κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Γάλλο δημιουργό Michel Ocelot.

Η εβδομάδα πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, και του Προξενείου της Γαλλίας στο Ηράκλειο, ενώ την προετοιμασία της ανέλαβε η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται καθημερινά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ η Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη Γιορτή στην πλατεία Αγίου Τίτου το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου.

Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης Εριέτα Βουράκη, και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Όμηρος-Αλέξανδρος Θεολογείτης παρουσίασαν τις εκδηλώσεις  που είναι δωρεάν για το κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές μαθητικές προβολές, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και βραδινές προβολές.

Το έργο του Γάλλου δημιουργού Ocelot έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τη χρήση πληθώρας διαφορετικών τεχνικών εμψύχωσης με κυριότερη τη σπουδή του στην τεχνική του θεάτρου σκιών.

«Ο Κιρικού και η μάγισσα», «Τα παραμύθια της νύχτας», «Αζουρ και Ασμάρ» είναι μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του Michel Ocelot που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους με τα βαθιά νοήματα και την ευαισθησία τους.

Η «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά και αποτελεί μια προσπάθεια για την εφαρμογή μιας παιδαγωγικής προσέγγισης που δίνει πολλαπλά ερεθίσματα στους μαθητές διευρύνοντας τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.

Τα θεματικά εργαστήρια γλώσσας, μουσικής και εικαστικών που θα συνοδεύουν τις προβολές θα αποτελέσουν στο σύνολό τους μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση. Η αυλαία της εβδομάδας Γαλλικού Πολιτισμού θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαϊου στην πλατεία του Αγίου Τίτου με μια μεγάλη γιορτή όπου θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών ενώ η βραδιά θα κλείσει με Θερινό Σινεμά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ:

Δευτέρα 16/5 18.00: Brooklyn

20.00 - La belle personne

Τρίτη 17/5 18.00 : 9 mois ferme

20.00 - Hippocrate

Τετάρτη 18/5 18.00 : 2 automnes 3 hivers

20.00 - Augustine

Πέμπτη 19/5 18.00 : Les contes de la nuit

19.00 - Μουσική εκδήλωση με τη Μαριέλλα Βιτώρου, στο πιάνο ο Γιάννης Καγιαδάκης και την Ελένη Σφακιανάκη, στο πιάνο η Λίλυ Δάκα.

Παρασκευή 20/5 19.00: Ανοιχτή Γιορτή στην πλατεία του Αγίου Τίτου με τα έργα των μαθητών και θερινό σινεμά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News