default-image

"Οι Αγνοούμενοι" στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου

Πολιτισμός
"Οι Αγνοούμενοι" στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τραγικότερη πτυχή του Κυπριακού ζητήματος, τους αγνοούμενους της Κύπρου, αναφέρεται το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη "Οι Αγνοούμενοι - μια ενδιαφέρουσα ζωή", που επέλεξε να ανεβάσει το Σχήμα 7, την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στις 21:15, στην Πειραματική Σκηνή, του Πολιτιστικού Κέντρου.    

Το έργο σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη, "Οι αγνοούμενοι της Κύπρου", όμως, είναι η αφορμή. Το κείμενο ακουμπά αυτό το βαρύνουσης σημασίας ζήτημα, με έναν ευρύ, ανθρωπιστικό τρόπο. Αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, την αποκοπή από το ουσιώδες, την αποξένωση από την ηθική συνείδηση.

Πρόκειται για ένα έργο, άκρως ρεαλιστικό, που όμως το φυσικό, έρχεται να σμίξει με το μεταφυσικό. Το μεταφυσικό, που αντανακλά όμως τη συνείδηση, την ηθική, τις ρίζες, τη μνήμη. Κάποιοι αποφασίζουν να ζήσουν μέσα σ' έναν εικονικό κόσμο, του κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων, αγνοώντας την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, αποκόπτοντας φαινομενικά τον ομφάλιο λώρο, και κάποιοι άλλοι, εμμένουν στη μνήμη, αψηφώντας το φόβο της τραγικής ύπαρξης του ανθρώπου. Οι μεν χάνονται, αποχρωματίζονται, σβήνουν, οι δε καίγονται στον βωμό της αείμνηστης... μνήμης τους. Μέσα στην πάλη αυτών των δύο κόσμων, οι αγνοούντες γίνονται οι αγνοούμενοι... ο καθένας από εμάς...

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Σκηνογραφία: Kώστας Μεταξάκης, Σοφία Δερμιτζάκη

Μουσική επιμέλεια: Ελένη Στρατάκη, Σοφία Δερμιτζάκη

Μουσική σύνθεση κυπριακού τραγουδιού: Άγγελος Αρβανίτης

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σολακάκη

Παίζουν: Ελένη Στρατάκη, Κώστας Μεταξάκης, Σοφία Δερμιτζάκη

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News