default-image

Πολιτιστική εκδρομή στη Μυρτιά

Πολιτισμός
Πολιτιστική εκδρομή στη Μυρτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδρομή  στην Μυρτιά διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  σε συνεργασία με την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 22.5.2016. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη,  στη Μονή Αγκαράθου και στο χωριό Αστρίτσι.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά, μικρή ξενάγηση στο χωριό και χρόνο για καφέ.

Η Κυριακάτικη εκδρομή θα συνεχιστεί στη Μονή Αγκαράθου,  ένα από τα σημαντικότερα και αρχαιότερα μοναστήρια της Κρήτης, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Μυρτιάς. Θα πραγματοποιηθεί  ξενάγηση στη Μονή και στο μουσείο της Ιεράς Μονής από τον ηγούμενο.

Τελικός προορισμός για ξεκούραση, φαγητό, καφέ ή τοπικά παραδοσιακά εδέσματα θα είναι το παραδοσιακό χωριό Αστρίτσι, που βρίσκεται στην είσοδο ενός κατάφυτου φαραγγιού.

Επιβίβαση θα γίνει στις 09.00 σε τουριστικό λεωφορείο από την πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και επιστροφή στις 17.00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News