default-image

Β. Κρούσκα: "Ο ηθοποιός είναι παρατηρητής ζωών" (Ηχητικό)

Πολιτισμός
Β. Κρούσκα: "Ο ηθοποιός είναι παρατηρητής ζωών" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το «Που' ναι η μάνα σου μωρή» είναι ένα απόλυτα επίκαιρο έργο. Για πρώτη φορά μιλά, με ανοιχτά χαρτιά για τον εμφύλιο. Η Δήμητρα Πέτρουλα που έχει γράψει το βιβλίο, της γνωστής οικογένειας που ο τελευταίος της νεκρός ήταν  ο ανιψιός της, Σωτήρης στα Ιουλιανά, είδε την οικογένεια της να σφαγιάζεται κι έγραψε το βιβλίο σαν μνημόσυνο, σαν βουβό μοιρολόι.", είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη η Βέρα Κρούσκα με αφορμή την παράσταση στο κινηματοθέατρο Αστόρια, σήμερα Τέταρτη στις 21:00.

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια υπογράμμισε με εμφατικό τρόπο πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας. «Όταν ξεχνάμε δεν έχουμε ούτε παρόν ούτε μέλλον».

Το έργο σε Θεατρική διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου, έχει σκηνοθετήσει ένας πολύ νέος σκηνοθέτης, που όμως έχει ήδη αφήσει το σημάδι του στα καλλιτεχνικά πράματα της χώρας, ο Ένκε Φεζολλάρι.

«Είναι μια σπουδαία στιγμή για μένα η συνεργασία μου με τον Φεζολλάρι γιατί είναι ένα νέο παιδί με πολύ ταλέντο, που παρότι δεν είναι Έλληνας, είναι πιο Έλληνας απ' όλους μας», δήλωσε η Βέρα Κρούσκα.

Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το αν είναι ρίσκο για μια «φτασμένη» καλλιτέχνιδα να πειραματίζεται και να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους, η αγαπημένη ηθοποιός ήταν κατηγορηματική «Είναι μεγάλη μου χαρά! Νιώθω πως με «τραβάνε». Δεν μπορώ να σκεφτώ αλλιώς παρά μόνο μέσα από το μυαλό των νέων ανθρώπων. ».

Μάλιστα η ηθοποιός αναφέρθηκε και στις δυο «πιτσιρίκες» τις παράστασης την Ορνέλα Λούτη και την Αγάπη Παπαθανασιάδου. «Νομίζω χαίρομαι πιο πολύ από αυτές όταν ο κόσμος πηγαίνει στο καμαρίνι τους για να τις συγχαρεί. Γιατί νιώθω περήφανη γιατί τις έχω πιστέψει!», λέει.

«Ο ηθοποιός είναι παρατηρητής ζωών», λέει «κι εγώ δεν μπορώ να πάψω να παρατηρώ τα νέα παιδιά και τη ζωή που τρέχει μπροστά»…

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News