default-image

"100 χρόνια Χανιά": Η εκδήλωση για το ιστορικό βιβλίο

Πολιτισμός
"100 χρόνια Χανιά": Η εκδήλωση για το ιστορικό βιβλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων η συγγραφέας αρχιτέκτων μηχανικός κ. Αιμιλία Κλάδου θα παραδώσει το βιβλίο με τίτλο «Χανιά 100 χρόνια, Από την Ένωση στο 2013, Η πόλη, τα γεγονότα, ο πολιτισμός, οι μηχανικοί, τα έργα» που εκδόθηκε το 2015 από το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Περράκη, στον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χανίων κ. Βλαζάκη, στον Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μηλιαράκη  και στους διευθυντές των 45 Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας προκειμένου να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.

Βασικός στόχος της έκδοσης είναι η εκατογραφία  της πόλης των Χανίων με την περιγραφή τα τελευταία 100 χρόνια και απώτερος σκοπός η παρουσίαση αλλά κυρίως η εποικοδομητική σχέση της σημερινής πόλης με την περασμένη, στοιχεία εντελώς απαραίτητα για την θεμελίωση της αυριανής της δράσης.

Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτή βοηθά τους εκπαιδευτικούς  και μαθητές των σχολικών μονάδων να εμβαθύνουν στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάδειξη και διατήρηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για τους ενδιαφερόμενους το βιβλίο διατίθεται από το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, οδός Νεάρχου 23 αντί του ποσού των 25,00€.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News