default-image

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ελ. Βενιζέλου

Κρήτη
Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ελ. Βενιζέλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δράσεις, που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, και ξεναγήσεις, το Μουσείο-Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκτός από το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, το Μουσείο θα είναι ανοικτό στο κοινό για ξεναγήσεις και παιχνίδια στη διαδραστική σοφίτα, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού με τη συμμετοχή γονέων (ενήλικων συνοδών) και παιδιών από 8 έως 12 ετών. Με ασκήσεις και παιχνίδια, ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με τα παιδιά, να προβληματιστούν, να μελετήσουν από κοινού και να αλληλοϋποστηριχτούν μαθησιακά σε θέματα ιστορίας, «γνωρίζοντας» τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Από τις 19:30 έως τις 21:00 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην ανακαινισμένη οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου, η οποία αποτελείται από τρεις ορόφους και έχει συνολικά 18 επισκέψιμα σημεία-σταθμούς στη μουσειακή διαδρομή της. Παράλληλα, στη σοφίτα διαδραστικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια, όπως παζλ, αινίγματα ιστορίας, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα και χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News