default-image

Οι Dromocosmicas στο παιδικό Φεστιβάλ Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Οι Dromocosmicas στο παιδικό Φεστιβάλ Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο κλείνει η αυλαία του 7ου Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Οι DROMOCOSMICAS (Camilla Bombardini, Byron Skouris ) είναι μια «περιπλανώμενη ομάδα» που ξεκίνησε το ταξίδι της το 2008. Από τότε μέχρι σήμερα οι Camilla και o Byron έχουν συνεργαστεί με ομάδες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δίνοντας παραστάσεις που επικεντρώνονται στην έρευνα τους πάνω σε μερικά δημοφιλή είδη θεάτρου, ειδικότερα στο σωματικό θέατρο, θέατρο κλόουν και θέατρο του δρόμου.

Στο βιογραφικό τους έχουν καταχωρηθεί σπουδές καλών τεχνών αλλά και ανθρωπολογίας, θεάτρου και χορού, τσίρκο και Commedia dell'arte καθώς και σημαντικές συμμετοχές ως performer σε πολλές χώρες!

Την Κυριακή 12 Ιουνίου οι DROMOCόSMICAS κλείνουν την αυλαία της μεγάλης γιορτής με την παράσταση: "VAGOR & BELLAVITA". Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκου, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν αφηγούνται ένα διαχρονικό παραμύθι για παιδιά και μεγάλους για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας.

"Η Bellavita ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και αυτό την βοηθά να αποκοιμηθεί. Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της.

Οι δυο τους μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως, «ονειρεύονται» κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή......"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News