default-image

Μύρισε Άνοιξη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης!

Πολιτισμός
Μύρισε Άνοιξη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απ' τα λουλούδια τσ΄ Άνοιξης την ομορφιά 'χεις πάρει

κι από τον ήλιο της αυγής, τη λάμψη και τη χάρη»

Mε ένα εαρινό εκπαιδευτικό εργαστήρι γιορτάζει την περίοδο της ανθοφορίας για παιδιά το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ το Σάββατο 7 Μαΐου, ώρα 11.00-13.00, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Θεανώ Μεταξά Κανακάκη.

Η ανακοίνωση του Μουσείου:

Στο εργαστήριο, οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν πρωτότυπες κάρτες με αποξηραμένα άνθη της κρητικής γης, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και προσφέρεται δωρεάν,  όπως επίσης και τα υλικά των κατασκευών τους. Η διάρκειά του υπολογίζεται στις δυο ώρες, περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Προσεγγίζοντας με ευαισθησία την σχέση των παιδιών με τη φύση, η Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη, μεγάλη δωρήτρια και εξαιρετικά ενεργό μέλος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, τιμά με την προσφορά της το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με το ανοιξιάτικο εργαστήρι, έκφραση της γνωστής αγάπης της για την κρητική χλωρίδα και τη λαογραφική παράδοση του τόπου. Όπως σημειώνει στη συλλογή της Το λουλούδι στην κρητική μαντινάδα (εκδ. Δοκιμάκης, Ηράκλειο 2009):

«Ποτέ δε σταμάτησα να μαζεύω, να θαυμάζω ή να φυτεύω λουλούδια. Μέσα στο όμορφο λουλούδισμα της φύσης, ανακαλύπτω τη σοφία του θεού, καθώς παρακολουθώ μέσα από τον σπόρο το ξεπήδημα της ζωής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News