Πολιτισμός

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου έχει προγραμματίσει η Ηράκλεια πρωτοβουλία την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 14:00 , ημέρα κατά την οποία ισχύει ελεύθερη είσοδος.

Η ξενάγηση θα γίνει από την ξεναγό κ. Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη στα πλαίσια των επισκέψεων στα Μουσεία της πόλης.

Θα προηγηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, ώρα 19:30 στον Θεατρικό Σταθμό διάλεξη με προβολή εικόνων, κατά την οποία η κ. Σφακάκη θα παρουσιάσει τα εκθέματα του Μουσείου.

Η διάλεξη αυτή, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης μας, θα είναι μια καλή προετοιμασία για όσους θα συμμετάσχουν στην ξενάγηση της 18ης Μαΐου.   

Παράλληλα θα είναι και μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου συμπολίτες, που έχουν κινητικά προβλήματα ή δεν αντέχουν την κούραση μιας ξενάγησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο έχει ανοίξει και πάλι ύστερα από εργασίες ενίσχυσης και ανακαίνισης, που το κράτησαν επί χρόνια κλειστό. Η εντελώς νέα και σύγχρονη επανέκθεση των θησαυρών του, έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Διάλεξη και ξενάγηση είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη (περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2810 226102 & 6944 136624).      

Σχόλια