Πολιτισμός

ΣΧΗΜΑΤΑ: 500 φωτογραφίες για τον κρητικό πλούτο

Μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις ομορφιές της Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Ρεθεμνιώτικο κοινό  από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 2 Μαΐου στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Η έκθεση με τίτλο «ΣΧΗΜΑΤΑ: 500 φωτογραφίες - 500 στοιχεία του κρητικού πλούτου» αναδεικνύει την ιδιαίτερη μαγεία της Κρήτης, για την οποία μίλησε ο Όμηρος και ο Καζαντζάκης.

Η βασική ιδέα της έκθεσης είναι να στρέψει την προσοχή του παρατηρητή όχι στα γνωστά αξιοθέατα αλλά στις μικρού μεγέθους παρεμβαλλόμενες διαρθρώσεις και να τον ταξιδέψει κοντά σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού.

Τα «ΣΧΗΜΑΤΑ» είναι ένα προσωπικό «καλειδοσκόπιο», μία προσωπική απόληξη ενός δεκαετούς έργου, τεσσάρων φίλων από διαφορετικές χώρες που όλοι είναι λάτρεις της Κρήτης.

Φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, συνοδευόμενες από κείμενα, καθώς και ένα μωσαϊκό αποτελούμενο από 450 μικρότερες φωτογραφίες καλούν τον παρατηρητή να ανακαλύψει την πληθώρα, τα χρώματα, τις αντιθέσεις και τους ρυθμούς, καθώς και τάχα ασήμαντες λεπτομέρειες που συχνά αποτελούν ένα γοητευτικό αποκορύφωμα στην καθημερινότητα του νησιού και ίσως με αυτόν τον τρόπο ανακαλύψει την Κρήτη εκ νέου με μία άλλη ματιά.

Σχόλια