Πολιτισμός

Το Βελούλι της ιστορίας και της αντίστασης

Eκδήλωση μνήμης οργανώνει  η οικογένεια Βαλαβάνη  τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, 7μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, ισόγειο) mε αφορμή τη β' έκδοση του βιβλίου «Το Βελούλι της ιστορίας και της αντίστασης» του Σήφη Κοσόγλου και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Βαλαβάνη (1921-1996).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης:  

H Μαρία Φραγκιαδάκη, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου, θα παρουσιάσει το βιβλίο.

Ο Κώστας Τριγώνης θα μιλήσει με αφορμή το ραδιοφωνικό αφιέρωμα που οργάνωσε στη μνήμη του Γιώργου Βαλαβάνη αμέσως μετά το θάνατο του, με φίλους και συναγωνιστές του, που έχουν σήμερα όλοι φύγει.

Η Νάντια Βαλαβάνη θα αναφερθεί στους περίεργους δρόμους της «επίσημης» ιστορίας αλλά και της ιστοριογραφίας στο Ηράκλειο, στην ιστορία του πατέρα της και της οικογένειας του.

Η  Τερέζα Βαλαβάνη θα μιλήσει για τον πατέρα της ως άνθρωπο και συνειδητό πολίτη.

Κείμενα θα διαβάσουν οι Μαρία Θεοδωράκη και Εμμανουέλα Τσαγλιώτη.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης:

Θα τραγουδήσουν η Ελισάβετ Βερούλη και ο Λάμπης Καραδαγλής.

Μουσικοί στον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, οι Δημήτρης Καρβέλης (κιθάρα) και Δημήτρης Βασμαρής (μπουζούκι). Στα τραγούδια του εργατικού κινήματος, στο πιάνο ο Δημήτρης Σφακιανάκης.   

Η οικογένεια Βαλαβάνη προσκαλεί και καλωσορίζει τους φίλους της ιστορίας και της οικογένειας στην εκδήλωση λόγου και μουσικής γι'  αυτούς που έφυγαν. Ευχαριστεί πολύ, επίσης, την οικογένεια Κοσόγλου, όπως και όλους τους  συντελεστές  της εκδήλωσης για την ευγενική προσφορά τους.

Σχόλια