Πολιτισμός

Οι μικρομεγάλες αλήθειες και οι Φυσαλίδα

Για την 1η Απριλίου του 2012, η ομάδα χορού Φυσαλίδα εστίασε στα "πρωταπριλιάτικα αστεία" περί αλήθειας και ψέματος. Η Φυσαλίδα εμπνεύστηκε από αυτό το "έθιμο" που ποικίλες Ευρωπαϊκές κουλτούρες μοιράζονται και το μετουσίωσε σε ένα "brain-storming" σκέψεων, κίνησης, ήχου, συναισθημάτων και πάθους για την… "αλήθεια".

Και έτσι γιορτάσαμε την αλήθεια, και την αναγκαιότητα του κόσμου να τη διεκδικήσει. «…μικρομέγαλες αλήθειες γλιστρούν σα σκιές στην άκρη του ματιού μας, κρύβονται πίσω από λογοπαίγνια, κρυφογελούν και παίζουνε μαζί μας σαν εμείς βολευόμαστε παρέα με το όποιο ψέμα...».

Την Κυριακή 1 Απριλίου του 2012, χορέψανε τη θλίψη τους για τις κοινωνικο-πολιτικές καταστάσεις που βιώνουν πολλές χώρες. Ο χορός τους ήταν ένα ειλικρινές σχόλιο και μια "ακτιβιστική" δράση που παρουσιάστηκε από καθημερινούς ανθρώπους και εκφράστηκε μέσα από κίνηση, ήχο, χοροθέατρο σε κεντρικό δημόσιο χώρο της πόλης του Ηρακλείου.

Η Φυσαλίδα είναι μια ομάδα χορού με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2006 από τη Γωγώ Πετραλή με στόχο την έρευνα, καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου μέσα από τη συνεργασία της με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και επιστήμονες.

Σχόλια