default-image

Κώστας Λειβαδάς "18 Χρόνια Δρόμος"

Πολιτισμός
Κώστας Λειβαδάς "18 Χρόνια Δρόμος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να πέρασαν περίπου 18 χρόνια από τότε που τον πρωτοσυναντήσαμε, να γέμισε το βιογραφικό του με μεγάλες συνεργασίες, να σκάρωσε μερικές δεκάδες εξαιρετικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία και θα μείνουν στην ιστορία, όμως ο Κώστας Λειβαδάς παραμένει ίδιος: Ένας αιώνιος φανατικός ακροατής κάθε είδους μουσικής που τον κάνει ν' ανατριχιάζει.

Και πάντα ειλικρινής στα λόγια και τα συναισθήματα. Από το πρώτο του τραγούδι μέχρι το τελευταίο, ο εαυτός του, η ζωή του, η ψυχή του, όλα είναι εκεί.

Το λέει κι εκείνος άλλωστε «είμαι παραπάνω από αυτοβιογραφικός στα τραγούδια μου».

«Μέχρι από πριν από μερικά χρόνια, αν με ρωτούσες πως αισθάνομαι θα σου' λεγα παθιασμένος ακροατής. Παθιασμένος ακροατής που αναζητά τους ήρωες του!» είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, με αφορμή την παρουσίαση του διπλού του album "18 Χρόνια Δρόμος - Τα Πιο Αγαπημένα Τραγούδια Του"  που παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου, στο δισκοπωλείο Αεράκης στο Ηράκλειο.

Κι είναι αυτό ακριβώς που τον έκανε να κρατήσει νομίζω την φρεσκάδα του και την δημιουργικότητα του. Που έγραφε τραγούδια και συνεργαζόταν με τους ήρωες του!

Δεκαοκτώ χρόνια λοιπόν δημιουργίας για τον Λειβαδά… «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», «Πιάσε με», «Για να σε συναντήσω», «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», «Μοίρα μου έγινες», «Παιδιά Των Δρόμων», «Η επιμονή σου», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Στων φίλων τα σπίτια», «Η επιμονή σου», «Τράβα ρε μάγκα», «Βρέχει στην Ιωνος Δραγούμη» κι άλλα πολλά, πάρα πολλά, που δεν χωράνε σ' ένα διπλό album.

«Δεν είναι η καλλιτεχνική μου ενηλικίωση», λέει «Είναι πιο πολύ προσωπική ενηλικίωση» σημειώνει κι ύστερα εξομολογείται πως όταν το 2010 έχασε ξαφνικά τον πατέρα του, άλλαξε η τροπή των πραγμάτων, έκανε μια ανασκόπηση των πεπραγμένων του και ένιωσε πως ανακάλυψε τον πραγματικό του εαυτό.

«Τα 18 είναι μια ηλικία που αισθανόμαστε πως όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά μας  κι όλα μας οι ευχές μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.», λέει και τονίζει ότι μ' αυτό το album κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας άλλος προσωπικός πρώτα απ' όλα.

Ο αριθμός 18, είναι ένας αριθμός επανεκκίνησης, λέει και ετοιμάζεται. Για τα ερχόμενα ….. χρόνια!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News