Πολιτισμός

"Η Ωραία Αθοκουτάλα" στο Θεατρικό Σταθμό την Παρασκευή

Στο πλαίσιο των "Πολιτιστικών Αγώνων 2016", που οργανώνει ο Δήμος  Ηρακλείου, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ σε συνεργασία με το Θέατρο Κρήτης, παρουσιάζει το κρητικό λαϊκό παραμύθι "Η Ωραία Αθοκουτάλα", την Παρασκευή 15 Απριλίου, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Ώρα 21:00, Είσοδος: 7€.

Λίγα λόγια για το έργο "Αθοκουτάλα" είναι το όνομα της ηρωίδας ενός πασίγνωστου παραμυθιού στα πέρατα του κόσμου. Πρόκειται για τη Σταχτοπούτα, όνομα με την ίδια ετυμολογική εξήγηση (άθος = στάχτη)? ένα μάλλον κοινό παραμύθι της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Η κρητική παραλλαγή της Σταχτοπούτας αντλεί υλικό από τα περήφανα Αστερούσια Όρη και δη τα Καπετανιανά, ιδιαίτερη πατρίδα του λαογράφου-συγγραφέα Γιώργη Γρ. Σταματάκη, ο οποίος είχε την τύχη να ακούσει το παραμύθι από τη γιαγιά του στις αρχές της δεκαετίας του '80 και να το καταγράψει διατηρώντας - στο ακέραιο - τη ντοπιολαλιά, το σκοτάδι και τα "πρεπά" μιας αλλοτινής εποχής.

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργης Γρ. Σταματάκης                                                                                                                               Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης

Αφήγηση: Ελένη Στρατάκη

Πρωτότυπη μουσική-εκτέλεση: Κωστής Μακάκης

Κοστούμι: Μανωλία Κοκολογιάννη

Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Αφίσα - φωτογραφίες: Κατερίνα Καμηλάκη        

Η παράσταση δεν προτείνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών.  

Σχόλια