Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση: Στο Στόμα του λύκου

Μια αλλιώτικη «ξεκαρδιστική» παρουσίαση του βιβλίου «Στο Στόμα του λύκου» από τον Ηρακλειώτη συγγραφέα Λάζαρου Αλεξάκη θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης» στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016.

Θέλετε η ζωή σας να κυλάει ήρεμα, γαλήνια;

Αποφεύγετε να ακούτε και να διαβάζετε ιστορίες που θα σας λύσουν την απορία « με τι ταχύτητα ψεκάζετε καφέ απ΄το ρουθούνι σας όταν σας πιάνουν τα γέλια » ή πόσες φορές στο πεντάλεπτο μπορείτε να πείτε «ε, όχι, δε γίνεται αυτό!»;

Προτιμάτε την ευτυχισμένη άγνοια από μια γεύση του απρόβλεπτου;

Μια παρουσίαση κυριολεκτικά «Στο στόμα του Λύκου».

Αν πάλι νομίζετε ότι υπάρχει μόνο στα παραμύθια, σας περιμένουμε!

Λάζαρος Αλεξάκης

Ο Λάζαρος Αλεξάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε µέσα στη δύσκολη εποχή του '80 και του '90, τη γεµάτη κακουχίες, διαφηµίσεις Yoko Choco, αχαλίνωτο µοναχικό σεξ και περιστασιακή παρουσία στο σχολείο.

Σπούδασε φιλοσοφία, ψυχολογία και δημιουργικό βρίσιµο, ενώ έκανε συνεχείς και επίµονες µελέτες πάνω στο πόσες µπίρες µπορεί να πιει κάποιος χωρίς να σκάσει, µε αποτελέσµατα που δεν ήταν µεν ποτέ καταληκτικά, αλλά αποδεικνύονταν ιδιαίτερα ντροπιαστικά για όλη την επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησε τη δηµοσιογραφική του καριέρα στο περιοδικό ΜΟΤΟ το 2005, στην τελευταία σελίδα του οποίου αρθρογραφεί έκτοτε, ενώ διατηρεί και ενηµερώνει τακτικά blogs και social media µε σκοπό να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες αθώες ψυχές, παρασέρνοντάς τες στις σούζες, τις κόντρες, τις σοκοφρέτες, τις ληστείες µε µοτοσυκλέτες µεγάλου κυβισµού, τις πίτσες µε διπλό πεπερόνι, στο ασύδοτο και ξεδιάντροπο καστοµάρισµα µοτοσυκλετών και γενικά στην ακολασία.

Παίζει πειραµατικά µπλουζ και τζαζ µε παταγώδη επιτυχία και είναι ικανός να αδειάσει το Carnegie Hall µε 5 νότες. Τα χόµπι του περιλαµβάνουν το να κοροϊδεύει το µπαλέτο και να βουτάει νάνους σε βαρέλια µε πίκλες.

Έµαθε να γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο µια βδοµάδα πριν γι' αυτό και βγαίνει το κείµενο λίγο γκάου.

Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Βιβλίο : Στο στόμα του λύκου

Ιστορίες δίτροχες και αµαρτωλές. Λυσσασµένα χιλιάρια µε κουρελούδες για σέλα και γριές που ελπίζουν µάταια να φτάσουν απέναντι. Μπάτσοι σε παροξυσµό, τρελαµένες σφήνες και ανελέητες κόντρες του '80 χωρίς γραµµή τερµατισµού.

Οι «ιστορίες του Λύκου» καταγράφουν, µέσα από προσωπικές αφηγήσεις, µια εφηβεία που δεν τέλειωσε ποτέ. Χαρακτήρες ροκ, πάντα ανεξίτηλοι και πάντα µεγαλύτεροι απ' την ίδια τη ζωή, προσφέρουν γέλιο µέχρι δακρύων µέσα από διαλόγους και καταστάσεις µιας παρέας που αρνείται επίµονα να µεγαλώσει. Και που κάνει πάντα αυτό που ξέρει καλύτερα. Να γκαζώνει, όσο έχει κι όσο πάει.

Σχόλια