default-image

Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Φιλοξενία στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Φιλοξενία στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της» σε επιμέλεια του Μεγακλή Ρογκάκου στις 15 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης Mορφές.

Η εκδήλωση παρουσιάζεται με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο «Η Πολιτισμική-ιστορική και Κοινωνικοπολιτισμική Έρευνα στην εποχή της σύγχρονης κρίσης: Συνεπαγωγές στην Εκπαίδευση και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη»που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από 16 έως 20 Ιουνίου.

Η θεματική της έκθεσης «Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της» είναι επίκαιρη και ευαίσθητη. Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής, Μεγακλής Ρογκάκος, επέλεξε, τεκμηρίωσε και παρουσιάζει άρτια 32 έργα ισάριθμων καλλιτεχνών με κεντρικό θέμα τη φιλοξενία και τη μετανάστευση στην Ευρώπη. H πλειοψηφία των έργων φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκθεση και κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποίησε το ιδιαίτερο λεξιλόγιό του για να ανταποκριθεί στην ιδέα της φιλοξενίας και της μετανάστευσης καλύπτοντας από διαφορετικές οπτικές γωνίες το θέμα. Τα έργα εμπνεύσθηκαν με αφορμή την ιδιαίτερη παράδοση της φιλοξενίας στην Ελλάδα κι εκφράζονται με ευαισθησία και κριτική για την ανθρώπινη αγωνία της μετανάστευσης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Βλαζάκη, Αλέξανδρος Βούτσας, Νίκος Γιαβρόπουλος, Cris Gianakos, Έλλη Γρίβα, Λυδία Δαμπασίνα, Γιάννης Διαλινός, Μαρίβα Ζαχάρωφ, Αντιγόνη Καββαθά, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης, Δημήτρης Μεράντζας, Άλκηστη Μιχαηλίδου, Μαρία Μιχελογιάννη, Νicholas Moore, Χαρίτων Μπεκιάρης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ελένη Μυλωνά, Barbara Knight, Lena Dimova, Πέτρος Ξενάκης, Αντωνία Παπατζανάκη, Ελένη Παυλοπούλου, Μαρίνα Προβατίδου, Νατάσσα Πουλαντζά, Μιράντα Σκυλουράκη, Rena Stollenwerk, Γιώργος Τσεριώνης, Κonstantin Fischer και Διονύσιος Φραγκιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News