Πολιτισμός

Βιωματικό εργαστήρι για το άγχος

Η Έαρ διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο για το άγχος την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 18.00 το απόγευμα. Το σεμινάριο θα διαρκέσει ως τις 21.00.

«Δεν μου επιτρέπω να κάνω λάθη»

Συχνά εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε τόσο πολύ να κάνουμε λάθη που "παραλύουμε" από το άγχος στην ιδέα και μόνο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Καταλήγουμε λοιπόν είτε να καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, εξαντλώντας συχνά τον εαυτό μας, προκειμένου να γίνουν όλα τέλεια και αποκλείοντας έτσι κάθε περίπτωση λάθους, είτε να μην δοκιμάζουμε, ρισκάρουμε, προσπαθούμε για οτιδήποτε θέλουμε προκειμένου και πάλι να μη κάνουμε λάθη. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος που μας προκαλούν τα λάθη κινούμαστε σε 2 άκρα, είτε της υπερπροσπάθειας, είτε της μη-προσπάθειας. Και λάθος έχουμε μάθει να ονομάζουμε καθετί που ξεφεύγει λιγάκι, καθετί που δεν είναι αποτελεσματικό άμεσα, μετρήσιμο, ιδανικό, τέλειο, κοινωνικά αποδεκτό και ομοιόμορφο. Το λάθος παραμονεύει παντού και εμείς πρέπει να 'χούμε το νου μας να το αποφύγουμε και έτσι καταλήγουμε να ζούμε γεμάτοι άγχος.

Στο παρόν εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε βιωματικά το πόσο σημαντικά είναι τα λάθη προκειμένου να αναπτυχθούμε, να απενοχοποιήσουμε τα προσωπικά μας "λάθη" μειώνοντας έτσι το άγχος και την αγωνία που τα συνοδεύει. Γιατί τελικά τα "λάθη" μας είναι ο τρόπος να μας γνωρίσουμε καλύτερα, να γνωρίσουμε τη ζωή βιωματικά. και να την περπατήσουμε με το δικό μας ρυθμό.

Συντονίστρια Ομάδας | Ματούλα Βασιλάκη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Δ/νση: Ιερολοχιτών 16 & Σκουλά Γωνία 11 (Μασταμπάς)

Επικοινωνία για συμμετοχές: 6976 386519

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Σχόλια