default-image

Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

Κρήτη
Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου «Απόλλων», παρουσιάζει τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine de Saint - Exupery, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 19:30, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με είσοδο 5 ευρώ.

Ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Antoine de Saint - Exupery θα κάνουν όσοι, μικροί και μεγάλοι, δουν την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου «Απόλλων».

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupery είναι ένα διαχρονικό έργο για μικρούς και μεγάλους! Ο συγγραφέας καλεί τους μεγάλους να θυμηθούν την παιδική τους ηλικία, γιατί ξεχνώντας την, χάνουν συγχρόνως και την παιδική τους αθωότητα, που είναι και το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Η ιστορία

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην έρημο Σαχάρα, όπου ο αφηγητής-αεροπόρος προσγειώνεται. Εκεί γοητεύεται από τη γνωριμία του με ένα χαμογελαστό παιδί, που είναι ερωτευμένο με ένα τριαντάφυλλο. Μαθαίνει από το μικρό του φίλο ότι εγκατέλειψε τον πλανήτη του, γιατί ένιωθε μοναξιά. Ήθελε λέει να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις. Έτσι, ο καινούριος του φίλος, του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες. Οι χαρακτήρες που συναντά σε αυτούς αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπους που έχουν χάσει το νόημα της ζωής. Όλοι πιστεύουν στον εαυτό τους και νομίζουν ότι ασχολούνται με τα πιο σημαντικά πράγματα. Κάθε μορφή αντιπροσωπεύει διάφορα ανθρώπινα ελαττώματα: απληστία, δίψα για εξουσία, αδιαφορία για τους άλλους, ματαιοδοξία και εγωισμό, γνώσεις χωρίς περιεχόμενο και αξία. Η ζωή τους είναι άδεια, γεμάτη άγχος, μοναξιά και κανείς τους δεν προσπαθεί να τη βελτιώσει.  Όμως …

Συντελεστές

Ερασιτέχνισσα Σκηνοθέτρια: Κατερίνα Παπαζή

Σκηνογράφοι: Πόπη Φασουλάκη - Χάρης Σπινθάκης  (Εργαστήριο Ιδεών)

Φωτισμός: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου

Χειριστής Ήχου: Χάρης Ουσταμανωλάκης

Χορογραφίες Παιδιών: Δήμητρα Παπαδάκη

Χορογραφίες πεταλούδας και τριαντάφυλλου: Χριστίνα Μαραγκάκη

Αφηγητής: Χάρης Σπινθάκης

Μικρός Πρίγκιπας: Μαρία Αθανασάκη

Αεροπόρος: Σπύρος Σφακιανάκης

Τριαντάφυλλο, Πεταλούδα: Χριστίνα Μαραγκάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News