Πολιτισμός

Ο Ψαροτρομάρας "ξαναχτυπά" στο Θέατρο Μορφές

Το "Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης", από το Ηράκλειο, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα με το καθιερωμένο πια έργο της Φρόσως Χατόγλου "Ο Ψαροτρομάρας". Στο Θέατρο Μορφές για δύο Κυριακές 10 και 17 Απριλίου στις 5 το απόγευμα. Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό, με την τεχνική του μαύρου Θεάτρου (black light όπως το θέατρο της Πράγας) και του Muppet Show!

Η σκηνή είναι 4 μέτρα μήκος και 2.5 μέτρα ύψος. Χρησιμοποιούνται μεγάλες κούκλες χειροποίητες, κατασκευασμένες από τον ίδιο τον θίασο. Ο συνδυασμός του μαύρου θεάτρου με την απουσία του ανθρώπινου στοιχείου πάνω στην κουκλοθεατρική σκηνή δημιουργεί μία ατμόσφαιρα μαγική, γεμάτη χρώματα και φαντασία στον βυθό της Ψαροχώρας!


"Ο Ψαροτρομάρας"

«Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον... ψαρέψουν; Προσοχή όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά!

Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη! Κατάλληλο από 3 έως 93 χρονών! Διάρκεια 55' λεπτά».

Σχόλια