Πολιτισμός

Συνέδριο για την Κίσσαμο

Συνέδριο για την Κίσσαμο πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου  2016 στο Καστέλι Κισσάμου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι).

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι: Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Φιλολογία, Εθνογραφία, Θρησκεία, Τέχνες, Παράδοση, Πολιτισμός, Πνευματική Δημιουργία, Εκπαίδευση, Δίκαιο, Φύση - Περιβάλλον, Μνημεία.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμος Κισσάμου, το Δήμος Πλατανιά, την Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και άλλους συνεργαζόμενους πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς

Το χρονικό όριο του περιεχομένου των σχετικών παρουσιάσεων δεν θα πρέπει να εκτείνεται πέραν του έτους 1945. Η διάρκεια των παρουσιάσεων στο Συνέδριο ορίζεται στα 15 λεπτά και 5 λεπτά επιπλέον για συζήτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μετάσχουν με παρουσίασή τους στο Συνέδριο πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο έως τις 15 Απριλίου 2016, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση), στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: kallistii@yahoo.gr  (υπ' όψιν κ. Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Γεν. Γραμματέως του Συνεδρίου) και  oac@otenet.gr  (υπ΄όψιν κ.  Κων/νου Β. Ζορμπά, Διευθυντού της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης).

Στη δήλωση θα υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δηλούντος ( ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση ) και το θέμα της παρουσίασης.

Η περίληψη της παρουσίασης ( εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας ) θα σταλεί, στην ίδια διεύθυνση, μέχρι την 31η  Ιουλίου 2016.

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί τόσο ο τίτλος του θέματός τους, όσο και  Περίληψη της παρουσίασής τους (εκτάσεως έως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας, με γραμματοσειρά Times New Roman 12 στιγμών και 1,5 διάστιχο).

Σχόλια