Πολιτισμός

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από τους οικοδόμους

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες διοργανώνεται την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου. Αντί εισιτηρίου φέρνουμε ό,τι μπορούμε από τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Ο καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, άρα και η πόλη μας με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης - ΕΕ.

Πολλοί εργαζόμενοι που μέχρι χθες ζούσαν αξιοπρεπώς, σήμερα δε μπορούν να επιβιώσουν δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για αυτούς και τις οικογένειές τους. Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο!

Η ανεργία αποτελεί τη σύγχρονη μάστιγα. Η τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει ο καθένας μας, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ. Η απλήρωτη εργασία είναι συνέχεια της. Οι εργαζόμενοι βλέπουν συνεχώς δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Όσον αφορά το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής κατεύθυνσης. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

ΑΜΕΣΑ οργανώνουμε την αλληλεγγύη.

ΑΜΕΣΑ οργανώνουμε τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Σχόλια