default-image

Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας σε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων

Πολιτισμός
Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας σε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «2016 - έτος Ελλάδας στη Ρωσία» θα κυκλοφορήσουν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις 18 Απριλίου. Η σειρά θα αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα και θα προβάλει τις θεματικές ενότητες του πολιτισμού, του τουρισμού και της επικοινωνίας. Είναι σχεδιασμένη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) με παραστάσεις βασισμένες στην οπτική ταυτότητα και το λογότυπο του Έτους.

Το λογότυπο, που επίσης σχεδιάστηκε από τη ΓΓΕΕ, αποτελείται από πέντε έγχρωμες πινελιές στα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Ρωσίας (βαθύ μπλε, γαλάζιο, κόκκινο) που τείνουν να συγκλίνουν στην κορυφή, με την πρώτη από αυτές να καταλήγει σε έλικα, και από κάτω τη χρονολογία 2016 χρωματισμένη επίσης με τα χρώματα του Έτους.

Βάση έμπνευσης για τον σχεδιασμό του λογοτύπου αποτέλεσαν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία των δύο χωρών: το κιονόκρανο ιωνικού ρυθμού και οι περίφημοι κρεμμυδοειδείς τρούλοι του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου στην Μόσχα. Συνδυασμένα αυτά τα δύο εμβληματικά αρχιτεκτονικά στοιχεία απέδωσαν ένα λογότυπο που, απηχώντας τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας, αποτυπώνει την επιθυμία το Έτος να γίνει αφορμή για οικοδόμηση ακόμη ισχυρότερων σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Έτους www.elru2016.gr, τα γραμματόσημα θα διατίθενται από όλα τα Ταχυδρομεία της χώρας για περίοδο δύο ετών, ενώ ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τυποποιημένες σειρές, λευκώματα, αριθμημένα φυλλαράκια, αυτοκόλλητο και προσωπικά γραμματόσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News