default-image

Δ. Κατρανίδης: Το θέατρο είναι θνησιγενής τέχνη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πολιτισμός
Δ. Κατρανίδης: Το θέατρο είναι θνησιγενής τέχνη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κενό αυτοπροσώπως», είναι ο τίτλος της νέας ανατρεπτικής κωμωδίας του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή και η οποία παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ηράκλειο.

«Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Δήμου που γράφτηκε στο ταραγμένο Σεπτέμβρη του 2015» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Δάνης Κατρανίδης.

«Ο Άκης Δήμου έβαλε τη δράση του έργου στην καρδιά του καλοκαιριού του 2015 κι οι ήρωες και σαρκάζονται και σαρκάζουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Και παράλληλα, μέσα από τη μοντέρνα σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, βλέπουμε κατά τη διάρκεια της παράστασης και τα όσα γίνονταν παράλληλα στη χώρα, από το Κοινοβούλιο μέχρι τους δρόμους», τόνισε ο πρωταγωνιστής ο οποίος αναφερόμενος στον συγγραφέα του έργου τόνισε  πως ο Δήμου είναι τολμηρός και καυστικός.

«Έχω να παίξω κωμωδία πολλά χρόνια», δήλωσε ο αγαπημένος ηθοποιός και τόνισε πως στο πέρασμα του χρόνου, έχει εκπαιδευτεί να μπαίνει σε διαφορετικές θεατρικές φόρμες.

«Αν έχω βελτιώσει τα εκφραστικά μου μέσα, το οφείλω σ' αυτά τα ρίσκα που παίρνω κάθε φορά», τόνισε και πρόσθεσε « Δεν κάθισα ποτέ σ' ένα είδος θεάτρου. Εναλλάσσομαι κι εγώ γιατί μέσα από αυτές τις διαδρομές αναμετράσαι κι εσύ με τις ανεπάρκειές σου. Μόνο έτσι μπορείς να γίνεις καλύτερος ηθοποιός. Και μπορεί αυτό να σε βοηθήσει να γίνεις και καλύτερος άνθρωπος».

«Το θέατρο είναι θνησιγενής τέχνη. Πεθαίνει τη στιγμή που γεννιέται» είπε ο Δάνης Κατρανίδης και τόνισε πως το μόνο «παράσημο» που κατακτά ένας ηθοποιός είναι η αγάπη του κόσμου. «Χωρίς την αγάπη, την αναγνώριση και τον θαυμασμό του κόσμου, εμείς δεν υπάρχουμε» τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Παραστάσεις:

Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31  Μαρτίου 2016  Ώρα 18:30 & 21:15

Προπώληση εισιτηρίων: Κινηματοθέατρο Αστόρια- CYTA   Πλ. Ελευθερίας.  Τηλεφωνο 2810226191

Τιμές εισιτηρίων :  13€ (Γενική είσοδος)

                                   10€ (ΟΓΑ με επίδειξη δελτίου θεαμάτων - ΑΜΕΑ -Σύλλογοι άνω 15 ατόμων)                                                     

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News