Πολιτισμός

Οι διαδρομές του κρασιού

Τρεις κυριακάτικες θεματικές διαδρομές-εκδρομές, με στόχο την ανάδειξη του οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε αρχαία μονοπάτια, σε λαξευτά πατητήρια, σε περιοχές με σπάνια είδη χλωρίδας, σε ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε 6 αξιόλογα οινοποιεία που δίνουν γεύσεις μοναδικές. Έτσι, όσοι ακολουθήσουν τις "Οινικές Διαδρομές" θα ανακαλύψουν δρόμους της Κρήτης με γεύσεις, αρώματα και εικόνες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Η πρώτη διαδρομή, Ηράκλειο-Πεζά, θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου. Οι χώροι που θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν όσοι συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδρομή είναι οι εξής: Οινοποιείο Ένωσης Πεζών, αρχαιολογικός χώρος Βαθύπετρου, Κουνάβοι-Οινοποιείο Στυλιανού και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Η δεύτερη διαδρομή έχει οριστεί για την Κυριακή 10 Απριλίου και περιλαμβάνει τα εξής σημεία: Ηράκλειο, Σίβα-Οινοποιείο Δασκαλάκη, Πρινιάς-πεζοπορία σε δύο διαμορφωμένες και με σήμανση διαδρομές αρχαίων δρόμων με λαξευτά πατητήρια, αρχαιολογικός χώρος "Πατέλας", Βραχόφιλη τουλίπα Άνω Ασιτών, Κάτω Ασίτες, "Κάστελας" -βραχώδες έξαρμα με αρχαία λαξεύματα, Οινοποιείο Διαμαντάκη και Ηράκλειο.

Η τρίτη και τελευταία διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου και θα περιλαμβάνει τη σημεία: Ηράκλειο, Μελέσες-Οινοποιείο Πατεριανάκη, Αρχαιολογικός χώρος Γαλατά, Λαξευτά πατητήρια στη θέση "Καραούλα" Αλαγνίου, Αλάγνι-μικρή πεζοπορία προς λαξευτά πατητήρια στη θέση "Τηγανίτη", Οινοποιείο Λυραράκη και Ηράκλειο.

Οι συμμετέχοντες στις παραπάνω διαδρομές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: Σε κάθε διαδρομή θα μπορούν να συμμετάσχουν 50 άτομα. Οι οινογευσιγνωσίες που θα παρατεθούν από τα οινοποιεία θα έχουν την ελάχιστη χρέωση των τριών ευρώ στο καθένα. Οι κρατήσεις πρέπει να δηλωθούν το αργότερο μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 1 Απριλίου στα τηλέφωνα 6932/400.733 (κ. Χαρίδημος Κακουλάκης) και 6937/100.083 (κ. Μαρίνα Κρανιωτάκη).

Σχόλια