Πολιτισμός

Αναμνηστικά γραμματόσημα από τα 175 χρόνια ίδρυσης της Εθνικής Τράπεζας

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων από τα «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας» εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα τρία από τα τέσσερα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς ιστορούν την εξέλιξη της περιοχής που επέλεξε η Εθνική Τράπεζα για να εγκαταστήσει την έδρα της.

Η Εθνική Τράπεζα που αναπτύχθηκε παράλληλα με το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, δίνει διαχρονικά μεγάλη βαρύτητα στο χαρακτήρα των οικημάτων που χρησιμοποιεί για τις λειτουργικές της ανάγκες.

Η επίσημη παρουσίαση των γραμματοσήμων θα γίνει την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της και ημέρα της επετείου, μεθαύριο Τετάρτη 30/3 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά, όπου θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός των επετειακών εκδηλώσεων της τράπεζας.

Ειδικά για την επέτειο τα ΕΛΤΑ λειτουργούν στα Κεντρικά Ταχυδρομικά Καταστήματα 7 πόλεων της χώρας, ειδικές αναμνηστικές σφραγίδες, διαφορετικές για κάθε πόλη, και καλούν τους φίλους του γραμματοσήμου να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με το αποτύπωμα των αναμνηστικών σφραγίδων και να δημιουργήσουν έτσι σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα, ενθυμήματα της επετείου των 175 χρόνων της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι Ειδικές Αναμνηστικές Σφραγίδες θα λειτουργούν στα Κεντρικά Ταχυδρομικά Καταστήματα Θεσσαλονίκης, Πατρών, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ηρακλείου και Σύρου. Για την Αθήνα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα, Λυκούργου 5 και Απελλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια