default-image

Τελευταία παράσταση για τις Πέντε σιωπές

Πολιτισμός
Τελευταία παράσταση για τις Πέντε σιωπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία παράσταση σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου για τις «Πέντε Σιωπές», της Shelagh Stevenson (1997, βραβείο ένωσης Άγγλων Συγγραφέων και βραβείο Sony για καλύτερο δράμα).

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, με 32 χρόνια ζωής και ωριμότητας, αυτή τη φορά τόλμησε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, ανεβάζοντας "«in your face» theater", ένα έργο που παιζόταν παράλληλα στην Αθήνα από αντίστοιχη ομάδα (επαγγελματιών), στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, με διθυραμβικές κριτικές παρά το σκληρό του θέματος.

Κατά γενική ομολογία (πάνω από 200 κριτικές με πέντε αστέρια στο Αθηνόραμα για την αθηναϊκή παραγωγή) είναι έργο για συνειδητοποιημένους του θεάτρου, αλλά και όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία αλλά θέλουν να δουν κάτι που θα τους αλλάξει γνώμη για το συγκεκριμένο είδος τέχνης, το κορυφαίο ίσως.

Πώς τα παιδικά βιώματα σημαδεύουν για πάντα την ενήλικη ζωή, πως διαμορφώνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Οι σχέσεις "θύτη-θύματος", το "σύνδρομο της Στοκχόλμης", κατεστραμμένος ψυχισμός, η στρεβλωμένη έννοια της οικογένειας, η σιωπή του περίγυρου, η αμαρτωλή σιωπή.

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει και να νοιώσει στο μέγιστο τι σημαίνει η ολοκλήρωση των παραστάσεων, το κατέβασμα ενός έργου, ειδικά μετά από μια επιτυχημένη -με όλη τη σχετικότητα της λέξης- πορεία, παρά μόνο οι συντελεστές. Μόνο εκείνοι ζουν από το μηδέν την εξέλιξη, το στήσιμο, υλικό και έμψυχο, του έργου από την αρχή ως το τέλος και μόνο εκείνοι το πονάνε πραγματικά, σαν να ήταν παιδί τους. Μόνο σε αυτούς θα μείνει αποτυπωμένο σαν εμπειρία ζωής, που τους εξέλιξε σαν ανθρώπους και προσωπικότητες, ακόμα και αν φτάσουν να ακούσουν άλλοτε «σε έβαλα στην καρδιά μου» κι άλλοτε «σε μίσησα για αυτό που έπαιξες»…

Γενική Είσοδος 10 €. Περιορισμένος χώρος.

Τηλέφωνα για πληροφορίες 2813 013 218, 6932 858624

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News