default-image

Παρουσίαση βιβλίου "Ματωμένοι Προμαχώνες"

Πολιτισμός
Παρουσίαση βιβλίου "Ματωμένοι Προμαχώνες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος κόσμου διεξήχθη χθες η παρουσίαση του λογοτεχνικού-ιστορικού έργου του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Καργάκη, με τίτλο «Ματωμένοι Προμαχώνες του Μεγάλου Κρητικού Πολέμου, 1645-1669», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, από τις εκδόσεις Ίτανος και την ομώνυμη λέσχη ανάγνωσης Ίτανος, σε συνεργασία με τον Όμιλο Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ηρακλείου (ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κρήτης κύριος Σταύρος Αρναουτάκης, και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Πέτρος Ινιωτάκης εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου.  

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κύριος Μιχάλης Τζανάκης, φιλόλογος και συγγραφέας, ο οποίος έδωσε μία εξαιρετική λογοτεχνική, φιλολογική και ιστορική κριτική προσέγγιση του έργου. Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα του ποιητικού έργου από τη λογοτέχνιδα κυρία Ρένα Τζωράκη, τον αξιωματικό εν αποστρατεία και ποιητή κύριο Γιώργο Συμεωνίδη και τον Ηρακλειώτη ηθοποιό κύριο Δομήνικο Ταβερναράκη, ενώ τον συντονισμό είχε η φιλόλογος των εκδόσεων Ίτανος, κυρία Δέσποινα Μαρκατάτου.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο Διευθυντής των εκδόσεων Ίτανος, κύριος Βαγγέλης Καρκανάκης και ο επικεφαλής του Ομίλου Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ηρακλείου κύριος Κωνσταντίνος Καρτσάκης, ενώ μεγάλη προσέλευση υπήρξε και από τον χώρο της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, όμως, αποτέλεσε η τρυφερή παρουσία της μικρής Μαρίας, εγγονής του ποιητή και μαθήτριας τρίτης δημοτικού, η οποία απήγγειλε απ' έξω μερικούς στίχους του ποιητικού έργου, προκαλώντας τον θαυμασμό και τη συγκίνηση όλων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε το φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, καθώς και το βίντεο για την έκδοση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News