Πολιτισμός

"Χλόη στα δάχτυλα" του Άκη Δήμου στο ΔιαRτηρητέο

Το ΔιαRτηρητέο παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Χλόη στα δάχτυλα», έργο του γνωστού συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ, σε πρώτη πανελλήνια ερμηνεία.


Ο Άκης Δήμου, ένας από τους πιο αξιόλογους νέους θεατρικούς συγγραφείς μας με πλούσιο παραστατικό έργο στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, εμπνέεται (και) σ' αυτόν τον μονόλογο από ένα άλλο κλασικό πλέον έργο: το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τεννεσσή Ουίλιαμς. 


Η πρόσληψη και η διακειμενικότητα, αποτελούν βασικά δημιουργικά συστατικά του έργου του Άκη Δήμου συνδυασμένα με μια δραστική θεατρική-ερμηνευτική απόδοση και δυνατή ποιητική γλώσσα. Λέει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος: «Θεωρώ ότι πολλά από αυτά τα κείμενα είναι μήτρες που γεννάνε συνεχώς καινούργια αισθήματα, και το τοπίο τους αλλάζει ανάλογα με το βλέμμα μας».

Στο Χλόη στα δάχτυλα 'ζωντανεύει' τον «αθέατο» πρωταγωνιστή του έργου του Ουίλιαμς, Σεμπάστιαν Βέναμπλ σε μια συνάντησή του με τον γιατρό Κούκροβιτς (βωβό πρόσωπο στο έργο του Δήμου), χρόνια μετά τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού.


Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Πάνος Ιωαννίδης
Μουσική - Δημήτρης Χατζάκης

Παίζουν:

Ίαν Αβτζιγιάννης
Αντώνης Περαντωνάκης 

Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά στην παράσταση από τον συνθέτη Δημήτρη Χατζάκη.
(Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους την Μαρία Ζαμπέτη, την Ντιάννα Μανουρά και την Ευγενία Πατσούρη).


Μέρες παραστάσεων: 24/3, 25/3, 31/3& 1/4
Ώρα: 9:00 μ. μ. 
Είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων φοιτητών πολυτέκνων)

Σχόλια